Spring Yoga and Detox Retreat

Yoga & Detox Retreat with Konstantinos Charantiniotis When: 19 Apr 2013 - 15:00
Where: Candili Estate, Evia


Άνοιξη!!Αλλαγή Εποχής!!

 Αποτοξινωθείτε, Αφήστε να αποκαλυφθεί ο πιο όμορφος Εαυτός!!!

 Η άνοιξη είναι εδώ για να γεμίσει τις καρδιές μας με φως και λάμψη. Yποδεχτείτε την άνοιξη και προετοιμάστε τον οργανισμό σας με τον καλύτερο τρόπο για το καλοκαίρι.

Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας, χαρίζοντας ευεξία σε σώμα και νου! 

Σας προσκαλούμε στο εποχικό μας Yoga & Detox Retreat στην Βόρεια Εύβοια.

Μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε ένα Σαββατοκύριακο αποτοξίνωσης σώματος και πνεύματος! Θα απαλλάξουμε τον οργανισμό μας από ότι το περιττό συνδυάζοντας άσκηση Yoga, Pranayama, Διαλογισμό με ειδικά επιλεγμένη Vegetarian Διατροφή.

H αλλαγή εποχής μας προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία να κάνουμε μια παύση και να βοηθήσουμε μέσω της αποτοξίνωσης τον οργανισμό μας να απαλλαγεί από τα περιττά βάρη & τις τοξίνες του Χειμώνα!

Μέσα από μια χορτοφαγική διατροφή που βασίζεται κυρίως στα εποχικά προϊόντα καθώς και στην αλκαλικότητα των τροφών θα σας προσφέρει πάρα πολλά οφέλη συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία των οργάνων και κυρίως του συκωτιού, το οποίο επιβαρύνεται περισσότερο μέσα από τις καθημερινές μας “κακές’’ συνήθειες.

Η Yoga μέσα από τις στάσεις (asana), τις τεχνικές αναπνοών και τον διαλογισμό, είναι η ιδανική άσκηση  ώστε να βοηθήσουμε το σώμα μας να βρεθεί σε ένα πιο “καθαρό περιβάλλον” και να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Όπως φροντίζουμε να καθαρίσουμε  το φυσικό σώμα έτσι χρειάζεται και το συναισθηματικό.

Εκτος απο την Yoga θα δουλεψουμε και με άλλα εργαλεία προσωπικής ανάπτυξης. Κρατωντας σημειώσεις/ημερολόγιο, δημιουργικό οραμτισμό, συζήτηση και στοχασμό, Θα μάθετε τρόπους να καθαρίζετε τα εσωτερικά σας εμπόδια σε σώμα και πνεύμα, ώστε να ελευθερώσετε το δρόμο για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Οι προκλήσεις τις ζωής, ιδίως σε ώρες κρίσης, μας φέρνουν συχνά αντιμέτωπους  με συναισθήματα που δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε είτε γιατί είναι πολύ έντονα, είτε γιατί δεν έχουμε μάθει τρόπους για να το κάνουμε. Μαθαίνοντας τρόπους  για να έρθουμε σε επαφή και να μετουσιώσουμε αυτά τα συναισθήματα γινόμαστε πιο ελεύθεροι και πιο αυθεντικοί.

Πιο χαρούμενοι.  Αντιμετωπίζοντας αυτό που μας φοβίζει ελευθερώνουμε τις επιλογές μας και μπορούμε να κινούμαστε από αυτό που πραγματικά επιθυμούμε.Ακολουθώντας το πρόγραμμα αυτό, ανοίγεται μπροστά σας ο δρόμος για έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής!

Ελάτε κοντά μας σε αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι, και ανακαλύψτε τον πιο όμορφο, τον πιο λαμπρό εαυτό σας!!

Λόγοι Αποτοξίνωσης

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τελευταία, παρέχοντας πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις και ακόμη περισσότερα οφέλη για την υγεία μας.

Το πρόγραμμα αποτοξίνωσής μας, ακολουθεί τις αρχές της Yoga και της Ayurveda που εφαρμόζονται  από την αρχαιότητα καθώς και τις αρχαιοελληνικές πρακτικές νηστησιοθεραπείας του πατέρα της μοντέρνας Ιατρικής, του Ιπποκράτη.

Οι πρακτικές αυτές συγκεντρώνουν μέσα τους, γνώση πολλών εκατοντάδων ετών και την σοφία που μας έχει προσφέρει η Μητέρα Φύση.

Αυτές είναι που χρησιμοποιούνται και στην εποχή μας, ενώ ταυτόχρονα αντλούμε πληροφόρηση και από σύγχρονες έρευνες και σπουδές, με στόχο να βοηθήσουμε και να μεταμορφώσουμε το σώμα και το μυαλό μας, να δημιουργήσουμε μία γερή βάση, ώστε να ακολουθήσουν θετικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που θα ακολουθήσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι κατάλληλο για όλους.

Είναι δε ιδιαίτερα ευεργετικό και εξισορροπητικό για όσους αισθάνονται βάρος, χρόνια κόπωση, πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις, και αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης.

Mε πιο τρόπο λειτουργεί

Βασικά, υπάρχουν 2 ειδών λόγοι για να κάνουμε νηστεία. Μπορούμε να νηστέψουμε είτε για πνευματικούς, είτε για σωματικούς λόγους, και οι δύο είναι εξίσου καλοί/σεβαστοί.

  • Πνευματικά, η νηστεία μας βοηθάει να υπερβούμε τον εθισμό μας, και την προσκόλληση μας στο φαγητό και να συνειδητοποιήσουμε, ότι ο άνθρωπος δεν ζει μονό επειδή τρώει.

Το μυαλό, καθαρίζει και η πνευματική συνειδητότητα ενδυναμώνει. Απελευθερωμένος από το να πρέπει να ικανοποιήσει την πνευματική του πεινά, ο άνθρωπος, μπορεί να στρέψει την προσοχή του  στο να θρέψει το μυαλό και το πνεύμα.

  • Σωματικά, η νηστεία βοηθάει τον οργανισμό να αποτοξινωθεί και να καθαρίσει.

Οι μεγάλη πλειονότητα των ασθενειών, προκύπτει από την αυτό-τοξικοτητα του οργανισμού, και η νηστεία σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να δράσει ως θεραπεία με πολλαπλά οφέλη.

Δίνει επίσης στα όργανα του πεπτικού συστήματος, την δυνατότητα για την απαραίτητη ξεκούραση.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε προκειμένου να πετύχουμε την απαραίτητη αποτοξίνωση είναι η πρακτική της Yoga, η pranayama, ο διαλογισμος και η διατροφή.

Αυτά έχουν την δύναμη και την ικανότητα να αντιμετωπίσουν, οποιαδήποτε ανισορροπία του φυσικού και του συναισθηματικού σώματος.

Η διατροφή – Αφήστε την φύση να δουλέψει για εσάς!

Η διατροφή έχει τεράστια επιρροή στο σώμα και στο μυαλό μας. Είμαστε το ‘αποτέλεσμα’ της τροφής μας και των σκέψεων μας.

Έχοντας επίγνωση της τροφής μας και συμβάλλοντας ενεργά στην απελευθέρωση των τοξινών από το σώμα μας, με νηστεία και άσκηση, κάνουμε το πρώτο βήμα, όχι μονό για καλύτερη υγεία, αλλά για την βελτιστοποίηση της γενικότερης λειτουργίας του οργανισμού και των επιπέδων της ενέργειάς μας.

Όταν το σώμα λειτουργεί συνεχώς σε ένα τοξικό εσωτερικό περιβάλλον, εξαιτίας του υψηλού στρες, και των επεξεργασμένων ουσιών (προϊόντα φαγητού), δημιουργείται η ιδεώδες κατάσταση για την ανάπτυξη ανεπιθύμητων  βακτηριδίων, βλεννωδών ιστών και φλογώσεων.

Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών θα σας κάνει να νιώσετε ένα αίσθημα ευεξίας και καθαρότητας.

Πλήρης σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, η διατροφή αυτή θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να αποβάλλει ότι το περιττό και τοξικό και αυτό γιατί η διατροφή που θα ακολουθήσουμε βασίζεται στην αλκαλικότητα των τροφών, συμβάλλοντας έτσι ιδιαίτερα  στον καθαρισμό/την αποφόρτιση  του συκωτιού.

Το μενού μας θα περιλαμβάνει χυμούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, σούπες, βρασμένα λαχανικά ή ελαφρώς μαγειρεμένα στον ατμό, ροφήματα με βότανα και καθαρό νερό!!!

Αυτό το πρόγραμμα αποτοξίνωσης  θα προσφέρει  πάρα πολλά οφέλη στον οργανισμό σας και θα συμβάλλει στην ξεκούραση όλων των οργάνων που είναι υπεύθυνα για τον καλό μεταβολισμό των τροφών!

H πρακτική

Οι ασκήσεις (asana) στην yoga που θα κάνουμε και η διαδοχή τους,  είναι ειδικά επιλεγμένη, ώστε μέσω της πρακτικής να ενισχύσουμε την διαδικασία απομάκρυνσης τοξινών και ότι περιττού, από τα όργανά μας, τους μυς, τις αρθρώσεις μας, και την αποβολή τους από την λέμφο.

Αναπνευστικές Ασκήσεις

Οι αναπνευστικές ασκήσεις (Pranayama), είναι ο πιο καλός μας σύμμαχος, όταν επιθυμούμε να φέρουμε την ηρεμία στο νου μας.

Χρησιμοποιώντας την αναπνοή σας, θα νιώσετε ασφαλής, γειωμένοι, καθ’όλη την διάρκεια της αποτοξίνωσης που θα ακολουθήσουμε.

Η γιογική αναπνοή, θα σας χαρίσει ανανέωση και ηρεμία!!

Διαλογισμός

Η πρακτική του διαλογισμού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη, στην διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων, και στην απελευθέρωση του νου.

Θα σας βοηθήσει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των σκέψεών και των συναισθημάτων σας, και να τα αντιμετωπίζετε χωρίς άρνηση και χωρίς προσκόλληση σε αυτά!

Η πρακτική και η τεχνική στην οποία θα εστιάσουμε  σε αυτό το retreat, θα μας βοηθήσει στην απομάκρυνση των αρνητικών και ‘τοξικών’ συναισθημάτων που μας βαραίνουν και που δεν αφήνουν το σώμα και το πνεύμα μας να εξελιχθεί.

To Ημερήσιο Πρόγραμμα

Η ημέρα μας θα ξεκινάει πριν την ανατολή του Ηλίου. Αυτήν την ώρα, η φύση είναι ήρεμη και το μυαλό μας πιο ξεκούραστο! Η  ιδανική στιγμή για τον πρωινό μας διαλογισμό.

Η Πρακτική μας θα περιλαμβάνει Asana, Διαλογισμό, αναπνευστικές ασκήσεις (Pranayama), Kriyas (Tratak and Nauli).

H πρωινή μας πρακτική θα είναι πιο δυναμική για να προκαλέσουμε εσωτερική θερμότητα και να συμβάλλουμε στην αποτοξίνωση του σώματος μέσω του ιδρώτα, ενώ η απογευματινή μας πρακτική θα είναι ένα απολαυστικό χαλαρωτικό μάθημα με θεραπευτική προσέγγιση (restorative yoga).

Μεταξύ των τάξεων θα υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος, ο οποίος συνίσταται να αξιοποιηθεί για ξεκούραση και καλύτερη εναρμόνιση σώματος και πνεύματος.

Πρόγραμμα Retreat

Η συνάντηση θα είναι την Παρασκευή το απόγευμα στις 16:00 για να συζητήσουμε το πρόγραμμα της πρακτικής που θα ακολουθήσουμε το Σαββατοκύριακο και στις 17:00 θα ειναι η πρωτη τάξη Yoga. Θα ακολουθησει δείπνο στις 19:30.

Προετοιμασία

Προκειμένου να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του Σαββατοκύριακου, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μία διατροφή που θα βοηθήσει το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες.

Θα υπάρχει καθοδήγηση επίσης για το πώς μπορείτε να συνεχίσετε την διαδικασία αποτοξίνωσης και αφού τελειώσει το retreat μας, ώστε να βιώσετε μία ολοκληρωμένη εμπειρία αποτοξίνωσης και καθαρισμού του οργανισμού σας.

Κατά την διάρκεια της αποτοξίνωσης που συνίσταται να ξεκινήσει μία εβδομάδα πριν το retreat μας, πρέπει να αποφύγετε:

• Καφέ και κάθε άλλο ρόφημα με καφεΐνη

• Τσάι με Καφεΐνη, σοκολάτα

• Αλκοόλ

• Ζάχαρη, Φρουκτόζη και Γλυκαντικές Ουσίες

• Γαλακτοκομικά Προϊόντα και Αυγά

• Κρέας, Πουλερικά, Ψαρικά

• Προϊόντα από Σιτάρι και Ζύμη

• Επεξεργασμένα Τρόφιμα

 

Τι να περιμένετε από αυτό το Retreat

To Σαββατοκύριακο αυτό θα σας προσφέρει ένα αναζωογονητικό διάλλειμα από τις συνήθειες τις καθημερινότητας.

Θα μάθετε επίσης απλές τεχνικές, που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας. Έτσι θα αποκαθιστάτε και θα τονώνετε τον οργανισμό σας όποτε το έχει ανάγκη.

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης θα δράσει σαν μία επ-ανεκπαίδευση του σώματος και του μυαλού σας, προκειμένου να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο επίπεδο υγείας και ζωτικότητας.

Συμμετοχή: 

Η συμμετοχή περιλαμβάνει την διαμόνη σε δίκλινο δωμάτιο, το φαγητό και όλα τα προγράμματα Yoga και Διαλογισμού κατά την διαμονή σας.

To retreat θα γίνει στο πανέμορφο  κτήμα Candili στην βόρειο Εύβοια.  www.candili.gr

Το κόστος όλου του προγράμματος είναι 280€*

Επωφεληθείτε απο την ειδική τιμή για εγγραφές πριν τις 15 Μαρτίου 240€*

*Στην ανωτέρω τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ

Όροι πληρωμής:

Κρατήσεις Θέσεων γίνονται μόνο μετά την πληρωμή σας. Η κράτηση μπόρει να γίνει με την καταβόλη του 50% του ποσού. Η πλήρης εξόφληση χρειάζεται να γίνει μέχρι τις 15 Μαρτίου για την ειδική τιμή ενώ για την κανονική μεχρι τις 15 Απριλίου.

Παρακαλούμε έχετε υπ’ όψιν σας ότι, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, για την συμμετοχή χρειάζεται να κάνετε κράτηση της θέσης σας εγκαίρως!

Σε περίπτωση ακύρωσης του Retreat από υπαιτιότητα του Studio παρέχεται πλήρης επιστροφή χρημάτων.

Σε περίπτωση ακύρωση της συμμετοχής σας μέχρι και ένα μήνα πριν την διεξαγωγή του retreat πλήρης επιστροφή χρημάτων.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, σας επιστρέφεται μέρος του ποσού και προβλέπονται ακυρωτικά για την κράτηση στο ξενοδοχείο και διαχειριστικά κόστη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο:

info@bhavanayoga.com, Τ: 210-3238133

In order to Register, please fill in all the fields in this application. Once the application is received we will contact you in return to inform you about the payment procedure that needs to be followed. Note that Registration is valid and complete οnly after the down payment is received.
  • Personal Information

    All information is strictly confidential and will be used only by Bhavana Yoga Center.
  • Requests, Health Concerns, etc
  • Almost done!

    Please note that sending E-mail is our way of contacting you for issues that concern changes in our weekly class program, new classes openings, workshops, seminars and upcoming retreats. Your address neither will be sold nor used for any other reason.