Σεμινάριο Βιωματικής Ανατομίας – 3ος Κύκλος: Αναπνοή, Διάφραγμα & Λαγονοψοΐτες

Focused Training with When: 10 Feb 2018 - 05:00
Where: Bhavana Yoga Center, Athens


3oς Κύκλος: Αναπνοή, Διάφραγμα & Λαγονοψοΐτες

Ο 3ος Κύκλος του σεμιναρίου Βιωματικής Ανατομίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/02 & Κυριακή 11/02, ώρα 17:00 – 21:00 και περιλαμβάνει:

Την μελέτη της λειτουργία της αναπνοής ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη ζωή μας και δύο σημαντικούς μύες , άρρηκτα συνδεδεμένους με την αναπνοή: Το διάφραγμα και τους λαγονοψοΐτες.

* Αναπνοή : Η ουσία της ζωής. Εισπνέουμε για πρώτη φορά λίγο μετά την άφιξη μας στον κόσμο, πριν κοπεί ο ομφάλιος λώρος. Η αναπνοή μας στηρίζει Bhavana Yoga Biomatic Anatomy Seminarκάθε εμπειρία στη ζωή μας από την πρώτη εκείνη εισπνοή μέχρι την τελευταία μας εκπνοή.

* Διάφραγμα: θολωτός μυς με μορφή ομπρέλας που βρίσκεται κάτω από τα πλευρά μας, μεταξύ της θωρακικής και της κοιλιακής κοιλότητας. Παρά το γεγονός ότι 46 μύες εμπλέκονται στη διαδικασία της αναπνοής, ο κυριότερος είναι το διάφραγμα, χωρίζει την θωρακική κοιλότητα και την κοιλιακή κοιλότητα, συνδέεται με το περικάρδιο, τον λαγονοψοΐτη μυ (ισχίου καμπτήρα), και με τους μύες του πυελικού εδάφους – μέσω του κεντρικού τένοντα του. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Anahata (κέντρο της καρδιάς) και πάνω από το manipura (ηλιακό πλέγμα), το σημείο συνάντησης του συνειδητού και ασυνείδητου στο πλαίσιο του ενεργειακού συστήματος. Ακριβώς όπως και με κάθε μυ, το διάφραγμα μπορεί να γίνει σφιχτό, αδύναμο, ή να υπολειτουργεί, λόγω άγνοιας, στρες ή συναισθηματικών τραυμάτων. Εάν ο μυς απελευθερωθεί αποκαθίσταται σωματική και ψυχική ευδαιμονία.

* Λαγονοψοΐτης: Είναι ο μόνος μυς που συνδέει τη σπονδυλική στήλη με τα πόδια, διαμέσου της λεκάνης. Μπορούμε να κινηθούμε χρησιμοποιώντας πολύ περισσότερο τους ψοΐτες και λιγότερο τους μύες των ποδιών και της λεκάνης, απελευθερώνοντας τα ισχία. Είναι ο αγγελιοφόρος του κεντρικού νευρικού συστήματος και κατά συνέπεια, των συναισθημάτων .

Σε ορισμένες ανατολικές φιλοσοφίες, ο ψοΐτης είναι γνωστός ως «ο μυς της ψυχής», ένας πυρήνας που μας συνδέει με τη γη, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε μια ισχυρή και ισόρροπη στήριξη από το κέντρο της λεκάνης μας. Οι Λαγονοψοΐτες είναι αλληλένδετοι με:σκελετική ισορροπία, ευκαμψία, εύρος κίνησης του ισχίου, αναπνοή, κυκλοφορία, επινεφρίδια, νευρικό σύστημα, συναισθηματική σταθερότητα.

Βελτιώνοντας την ελαστικότητα τους βελτιώνουμε : πόνο στην πλάτη, ισχιαλγία, πόνος στη βουβωνική χώρα, σκολίωση, διαταραχές της ουροδόχου κύστης, πεπτικές διαταραχές.

* Το διάφραγμα και οι λαγονοψοΐτες συνδέονται άμεσα και η ομαλή λειτουργία τους ίνα αλληλένδετοι με την καλή συναισθηματική και σωματική μας υγεία καθώς και με τον τρόπο που κάνουμε πρακτική yoga, pilates, χορό κ.ά αλλά και με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε καθημερινά το σώμα μας.

Biomatic-Anatomy-16Θεωρία και βιωματικές ασκήσεις :

• Λειτουργία της φυσικής αναπνοής.
• Λειτουργία και κατασκευή του διαφράγματος και του λαγονοψοΐτη μύ.
• Συνειδητοποίηση της θέσης του διαφράγματος και του λαγονοψοΐτη στο σώμα μας.
• Ασκήσεις αναπνοής εξερευνώντας όλες τις κινήσεις του διαφράγματος.
• Χαλάρωση και απελευθέρωση του Λαγονοψοΐτη.
• Οραματισμός και συντονισμός της κίνησης του διαφράγματος με το πυελικό και το κρανιακό διάφραγμα.
• Κίνηση στατική αλλά και στον χώρο χρησιμοποιώντας τους λαγονοψοΐτες , απελευθερώνοντας τα ισχία και την λεκάνη.
• Βελτίωση κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης,
• Σύνδεση του λαγονοψοΐτη με τα συναισθήματα.
• Βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας.
• Συνειδητοποίηση των “παλιών αυτοματοποιημένων” κινητικών προτύπων και αντικατάσταση με νέα κινητικά πρότυπα.
• Εφαρμογή στον προσωπικό τρόπο κίνησης του καθενός.

Τι είναι η Βιωματική Ανατομία

Είναι μια ολιστική προσέγγιση της κίνησης, αποτέλεσμα διαρκούς σπουδής και έρευνας και διδάσκεται απο την Αποστολία Παπαδαμάκη. Αντικείμενο των 12345539_419368301604207_102934899057804213_nσεμιναρίων είναι να διευρύνει την εμπειρική και όχι μόνο θεωρητική γνώση για τον ανθρώπινο σκελετό, τις αρθρώσεις και τον τρόπο που λειτουργούν με την μέγιστη συνειδητότητα ώστε να δημιουργείται ο μεγαλύτερος δυνατός χώρος την ώρα που κινούμαστε.

 • Θα διδαχθούμε τις τεχνικές του tracing the bones – ιχνηλάτηση των οστών και του moving the bones – κίνησης των οστών-αντί των μυών.
 • Μέσω της συνειδητής αναπνοής (mindful breathing) θα μάθουμε τον τρόπο που κινούνται οι αρθρώσεις, χωρίς πόνο, αλλά με ελευθερία.
 • Θα μάθουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο με συνειδητό άγγιγμα, (mindful touch) ώστε να αναγνωρίσουμε το μέγιστο εύρος κίνησης των βασικών μας αρθρώσεων παθητικά , στοχεύοντας να το αξιοποιήσουμε όταν κινούμαστε ενεργητικά.
 • Θα εξασκηθούμε σε επιλεγμένες κινήσεις δίνοντας έμφαση στην ευθυγράμμιση και την ολιστική ροή ενέργειας του μυαλού και του σώματος.

Εμπλουτίζοντας την γνώση που έχουμε για το σώμα μας μας μέσα απο βιωματική εμπειρία αποκτούμε συνειδητότητα και επίγνωση για το σύνολο του εαυτού μας.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Σε όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώση πάνω στην λειτουργία της κίνησης,
 • Σε μαθητές και δασκάλους (yoga, χορό, pilates, ai kido, tai chi κ.ά.)
 • Σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς, τραγουδιστές,
 • Σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους μέσα απο την σχέση με το σώμα τους.
 • Σε όσους το έχουν ήδη παρακολουθήσει και θέλουν να εμπεδώσουν τις ασκήσεις.

Συμμετοχή 

Αγορά μεμονωμένου κύκλου 75€

Προαγορά κύκλου 60€*

*ισχύει για αγορές μόνο 30 μέρες πριν την έναρξη του κύκλου.

Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο νόμιμος φόρος 24%.

Οδηγίες για τους συμμετέχοντες

*Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη!!!

* Συνίσταται να παρακολουθήσετε και τις δύο μέρες του σεμιναρίου για να μπορέσετε να εμβαθύνετε.

* Φέρτε μαζί σας 2 μπαλάκια του Τένις και μια μακριά κάλτσα ώστε να βάλετε μέσα τα μπαλάκια και να την δέσετε κόμπο.

* Φορέστε άνετα και ελαφριά ρούχα σε πολλές στρώσεις. Επειδή θα δουλέψουμε συχνά σε ζευγάρια ,τα ελαφριά ρούχα βοηθούν στον να αγγίξουμε τα οστά πάνω απο τα ρούχα.(όχι λύκρα και κολλάν)

* Φέρτε μαζί σας ένα σημειωματάριο , πιθανόν να θέλετε να σημειώσετε κάτι.

* Συχνά αλλά όχι αποκλειστικά θα δουλεύουμε σε ζευγάρια . Ζητώ την εμπιστοσύνη σας στην δημιουργία των ζευγαριών, Θα δημιουργήσω τα ζευγάρια εργασίας σε σχέση με τον σωματότυπο.

* Στο τέλος του σεμιναρίου στέλνονται σημειώσεις σε όλους.

Bhavana YogaΗ Αποστολία Παπαδαμάκη είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος, performer, δασκάλα και ερευνήτρια εφ’ όρου ζωής.

Οπαδός της δια βίου μάθησης και πολυπράγμων, η Αποστολία μελέτησε τεχνικές σύγχρονου και αυτοσχέδιου χορού (release & contact improvisation), Hatha Yoga ,Alexander Technique, Suzan Klein techique στη Νέα Υόρκη. Λάτρης των τεχνών, της κίνησης και της πνευματικότητας, έχει διδαχτεί Physical Theater, Κρανιοιερή θεραπεία, Rei Ki, Ai ki Do,Scuba Diving, ενώ έχει συνεργαστεί με εμπνευσμένους καλλιτέχνες,μουσικούς και δασκάλους σε πολλαπλά πεδία απο όλο τον κόσμο.

Μετά από 20 χρόνια συνεχούς σπουδής & έρευνας πάνω στην κίνηση, η Αποστολία ίδρυσε τη Βιωματική Ανατομία μία ολιστική μέθοδο που επεκτείνεται στο Impulse Dance και στο Floating Body. Πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να βιώσει την πληρότητα μέσα από την κίνηση. Στις μεθόδους της δεν υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας, σωματικής κατασκευής, εθνικότητας, κοινωνικής προέλευσης.

www.apostoliapapadamaki.com

https://www.facebook.com/biomaticanatomy

Πολιτική Ακύρωσης

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής στο σεμινάριο τουλάχιστον 30 ημέρες πριν, υπάρχει επιστροφή ολόκληρου του ποσού συμμετοχής.

Για ακυρώσεις συμμετοχής μετά το πέρας των 30 ημερών δεν υπάρχει επιστροφή του ποσού συμμετοχής , εκτός εάν καλυφθεί η θέση σας.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου υπάρχει πλήρης επιστροφή του ποσού (έξοδα που αφορούν μετακινήσεις /διαμονή δεν συμπεριλαμβάνονται)

Registration Form

 • Personal Information

  All information is strictly confidential and will be used only by Bhavana Yoga Center.
 • Requests, Health Concerns, etc
 • Almost done!

  Please note that sending E-mail is our way of contacting you for issues that concern changes in our weekly class program, new classes openings, workshops, seminars and upcoming retreats. Your address neither will be sold nor used for any other reason.