Σεμινάριο Βιωματικής Ανατομίας – 2ος Κύκλος: Κρανίο, Αυχένας και Ώμοι

Focused Training with Apostolia Papadamaki When: 2 Dec 2017 - 14:00
Where: Bhavana Yoga Center, Athens


2ος Κύκλος: Κρανίο, Αυχένας & Ώμοι

Ο 2ος Κύκλος του σεμιναρίου Βιωματικής Ανατομίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02/12, ώρα 14:00-18:00 & Κυριακή 03/12, ώρα 11:00-15:00 και περιλαμβάνει:

Α’ συνάντηση 
-Κατασκευή και λειτουργία της ωμικής ζώνης και της σύνδεσης της με τον αυχένα.. Συνειδητοποίηση της ¨δικής¨ μας σκελετικής κατασκευής.Skull balance_n
-Τεχνική tracing the bones–ιχνηλάτηση των οστών του αυχένα, ωμοπλάτες, κλείδα, ξιφοειδές οστό και moving the bones –κίνησης των οστών ώστε να κατακτήσουμε την μεγαλύτερη δυνατή κινητικότητα.
-Εγκαθίδρυση συνειδητής αναπνοής (mindfull breathing) και συνειδητού αγγίγματος, (mindfull touch) ώστε να αναγνωρίσουμε το μέγιστο εύρος κίνησης του πάνω μέρους του σώματος και να απελευθερωθούμε από γνωστά ή άγνωστα σφιξίματα.
-Κινητικές ασκήσεις που αφορούν το πρωταρχικό ένστικτο της ανόρθωσης του κρανίου προς τα πάνω αλλά και τη σχέση »ανοίγματος» του θώρακα τόσο ανατομικά όσο και ψυχικά.
-Κινητικές ασκήσεις κρανίο – αυχένας, ακροδάχτυλα – ώμος και η σχέση τους με τη διαφραγματική αναπνοή και το πάνω μέρος του θώρακα.

Β΄ συνάντηση
-Επανάληψη της ύλης του Σαββάτου και εμβάθυνση ώστε να γίνει βίωμα σε όλους τους συμμετέχοντες.
-Συνειδητοποίηση των »παλιών αυτοματοποιημένων» κινητικών προτύπων και αντικατάσταση με νέα κινητικά πρότυπα.
– Εφαρμογή στον προσωπικό τρόπο κίνησης του καθενός.

Τι είναι η Βιωματική Ανατομία

Είναι μια ολιστική προσέγγιση της κίνησης, αποτέλεσμα διαρκούς σπουδής και έρευνας και διδάσκεται απο την Αποστολία Παπαδαμάκη. Αντικείμενο των σεμιναρίων είναι να διευρύνει την εμπειρική και όχι μόνο θεωρητική γνώση για τον ανθρώπινο σκελετό, τις αρθρώσεις και τον τρόπο που λειτουργούν με την μέγιστη συνειδητότητα ώστε να δημιουργείται ο μεγαλύτερος δυνατός χώρος την ώρα που κινούμαστε.

 • Θα διδαχθούμε τις τεχνικές του tracing the bones – ιχνηλάτηση των οστών και του moving the bones – κίνησης των οστών-αντί των μυών.
 • Μέσω της συνειδητής αναπνοής (mindful breathing) θα μάθουμε τον τρόπο που κινούνται οι αρθρώσεις, χωρίς πόνο, αλλά με ελευθερία.
 • Θα μάθουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο με συνειδητό άγγιγμα, (mindful touch) ώστε να αναγνωρίσουμε το μέγιστο εύρος κίνησης των βασικών μας αρθρώσεων παθητικά , στοχεύοντας να το αξιοποιήσουμε όταν κινούμαστε ενεργητικά.
 • Θα εξασκηθούμε σε επιλεγμένες κινήσεις δίνοντας έμφαση στην ευθυγράμμιση και την ολιστική ροή ενέργειας του μυαλού και του σώματος.

Εμπλουτίζοντας την γνώση που έχουμε για το σώμα μας μας μέσα απο βιωματική εμπειρία αποκτούμε συνειδητότητα και επίγνωση για το σύνολο του εαυτού μας.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Σε όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώση πάνω στην λειτουργία της κίνησης,
 • Σε μαθητές και δασκάλους (yoga, χορό, pilates, ai kido, tai chi κ.ά.)
 • Σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς, τραγουδιστές,
 • Σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους μέσα απο την σχέση με το σώμα τους.
 • Σε όσους το έχουν ήδη παρακολουθήσει και θέλουν να εμπεδώσουν τις ασκήσεις.

Κύκλοι σεμιναρίων στο Bhavana Yoga

Όλα τα σεμινάρια είναι 8ωρα

Σάββατο  14:00-18:00 και  Κυριακή 11:00-15:00

1ος κύκλος : Εισαγωγικό σεμινάριο Βιωματικής Ανατομίας

Σάββατο 30/9 & Κυριακή 1/10

2ος κύκλος : Κρανίο, Αυχένας & Ώμοι

Σάββατο 2/12 & Κυριακή 3/12

3ος κύκλος : Αναπνοή, Διάφραγμα & Λαγονοψοΐτες

Σάββατο 10/2/2018 & Κυριακή 11/2/2018

4ος κύκλος : Λεκάνη & Ιερό Οστό

Σάββατο 28/4/2018 και Κυριακή 29/4/2018

*Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής

Tracing the spineΣυμμετοχή 

Αγορά μεμονωμένου κύκλου 75€

Προαγορά κύκλου 60€*

*ισχύει για αγορές μόνο 30 μέρες πριν την έναρξη του κύκλου.

Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο νόμιμος φόρος 24%.

Οδηγίες για τους συμμετέχοντες
* Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη!!!
* Συνίσταται να παρακολουθήσετε και τις δύο μέρες του σεμιναρίου για να μπορέσετε να εμβαθύνετε.
* Φορέστε άνετα και ελαφριά ρούχα σε πολλές στρώσεις. Επειδή θα δουλέψουμε συχνά σε ζευγάρια ,τα ελαφριά ρούχα βοηθούν στον να αγγίξουμε τα οστά πάνω απο τα ρούχα.(όχι λύκρα και κολλάν).
* Φέρτε μαζί σας ένα σημειωματάριο , πιθανόν να θέλετε να σημειώσετε κάτι. Στο τέλος του σεμιναρίου στέλνονται σημειώσεις σε όλους.

Bhavana YogaΗ Αποστολία Παπαδαμάκη είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος, performer, δασκάλα και ερευνήτρια εφ’ όρου ζωής.

Οπαδός της δια βίου μάθησης και πολυπράγμων, η Αποστολία μελέτησε τεχνικές σύγχρονου και αυτοσχέδιου χορού (release & contact improvisation), Hatha Yoga ,Alexander Technique, Suzan Klein techique στη Νέα Υόρκη. Λάτρης των τεχνών, της κίνησης και της πνευματικότητας, έχει διδαχτεί Physical Theater, Κρανιοιερή θεραπεία, Rei Ki, Ai ki Do,Scuba Diving, ενώ έχει συνεργαστεί με εμπνευσμένους καλλιτέχνες, μουσικούς και δασκάλους σε πολλαπλά πεδία απο όλο τον κόσμο.

Μετά από 20 χρόνια συνεχούς σπουδής & έρευνας πάνω στην κίνηση, η Αποστολία ίδρυσε τη Βιωματική Ανατομία μία ολιστική μέθοδο που επεκτείνεται στο Impulse Dance και στο Floating Body. Πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να βιώσει την πληρότητα μέσα από την κίνηση. Στις μεθόδους της δεν υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας, σωματικής κατασκευής, εθνικότητας, κοινωνικής προέλευσης.

www.apostoliapapadamaki.com

https://www.facebook.com/biomaticanatomy

Πολιτική Ακύρωσης

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής στο σεμινάριο τουλάχιστον 30 ημέρες πριν, υπάρχει επιστροφή ολόκληρου του ποσού συμμετοχής.

Για ακυρώσεις συμμετοχής μετά το πέρας των 30 ημερών δεν υπάρχει επιστροφή του ποσού συμμετοχής , εκτός εαν καλυφθεί η θέση σας.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου υπάρχει πλήρης επιστροφή του ποσού (έξοδα που αφορούν μετακινήσεις /διαμονή δεν συμπεριλαμβάνονται)

Registration Form

 • Personal Information

  All information is strictly confidential and will be used only by Bhavana Yoga Center.
 • Requests, Health Concerns, etc
 • Almost done!

  Please note that sending E-mail is our way of contacting you for issues that concern changes in our weekly class program, new classes openings, workshops, seminars and upcoming retreats. Your address neither will be sold nor used for any other reason.