Yoga | Περιγραφές Τάξεων

Περιγραφές μαθημάτων

Το Bhāvanā Yoga προσφέρει μια ποικιλία μαθημάτων Hatha Yoga, όπως Anusara Yoga, Yin – Yang Yoga, Vinyasa Flow κ.ά. Οι τάξεις μας επικεντρώνονται στην σωστή ευθυγράμμιση του σώματος, ενεργοποιώντας βιομηχανισμούς που μεγιστοποιούν την ροή της ενέργειας σε αυτό. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον ασκούμενο να βιώσει μεγαλύτερη σταθερότητα, ελευθερία και άνεση σε κάθε θέση!

Οι τάξεις μας πάντα ξεκινούν με ένα ‘κεντράρισμα’ και ακολουθεί μια εισαγωγή σε ένα θέμα ή μια ιδέα που σχετίζεται και αντανακλά στο σώμα, αλλά και στην ζωή μας γενικότερα. Πάντα προετοιμαζόμαστε με τους γνωστούς “χαιρετισμούς στον ήλιο”, ώστε να ζεσταθεί το σώμα και η «καρδιά». Ενσωματώνοντας τον διαλογισμό, τις ασκήσεις αναπνοής και την φιλοσοφία της yoga σε κάθε κίνηση, αποκτάται χώρος και βάθος σε σώμα και νου.

Προτεραιότητα στις τάξεις μας αποτελεί η καλλιέργεια του αισθήματος της επικοινωνίας και της σύνδεσης με τον εαυτό σας αλλά και το περιβάλλον σας. Οι τάξεις μας είναι ιδανικά προσαρμοσμένες και κατάλληλες για τον απολύτως αρχάριο, τον έμπειρο μαθητή ή δάσκαλο και οποιονδήποτε στο ενδιάμεσο.

Επίπεδα μαθημάτων

Ο σκοπός μας είναι να έχετε κοντά μας μια όμορφη και αξέχαστη εμπειρία! Σε όλες μας τις τάξεις, οι οποίες περιγράφονται πιο κάτω, οι δάσκαλοι προσαρμόζουν το μάθημα στις ανάγκες και στην εμπειρία των μαθητών, δίνοντας την κατάλληλη καθοδήγηση. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξελιχθεί κάποιος στο μονοπάτι της Yoga!

Ayurvedic Yoga

Οι τάξεις Ayurvedic Yoga είναι θεραπευτικές. Στόχος είναι η ισορροπία και η θεραπεία νου και σώματος, μέσα από τις asana (στάσεις yoga), pranayama (ασκήσεις αναπνοών) και τον διαλογισμό, χρησιμοποιώντας την αρχαία επιστήμη και την σοφία της Yoga και της Ayurveda.

Παρακολουθώντας αυτές τις τάξεις θα παρατηρήσετε σταδιακά πολλά οφέλη, όπως την ενέργειά σας να αυξάνεται, το στρες να μειώνεται, βελτίωση στην πέψη και θα κάνετε ήρεμο ύπνο, όπως ένα μωρό.

Τα μαθήματα αυτά θα σας βοηθήσουν επίσης, να αποκτήσετε γνώσεις πρακτικές και βαθιά θεραπευτικές, ενώ τα οφέλη τους είναι διά βίου. Θα μπορέσετε επίσης να κατανοήσετε τον δικό σας μοναδικό τύπο (dosha) στην Ayurveda και ποιες τροφές, δραστηριότητες και επιλογές τρόπου ζωής είναι οι κατάλληλες για εσάς.

Αυτές οι τάξεις είναι το μέσο για μια καλύτερη ζωή.

* Ayurvedic Yoga – All Levels κάθε Τρίτη 17:00 – 18:20 με τον Κωνσταντίνο

 Hatha Yoga – Foundations 1

Τα μαθήματα Foundations 1 απευθύνονται σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην Yoga, αλλά επιθυμούν να μάθουν και να βιώσουν τα πολλαπλά οφέλη αυτής της πρακτικής! Είναι μαθήματα με αργό ρυθμό, όπου θα γνωρίσετε ένα ευρύ φάσμα βασικών θέσεων.

Η καλή κατανόηση αυτών των θέσεων είναι απαραίτητη για να χτίσει κάποιος γερά θεμέλια και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Ανακαλύψτε το σώμα σας, πώς λειτουργεί, και τι μπορεί να κάνει για εσάς! Ο ρυθμός του μαθήματος δίνει χρόνο και σας βοηθά να κατανοήσετε την σωστή ευθυγράμμιση των θέσεων και την τεχνική των αναπνοών.

Σε αυτές τις τάξεις χρησιμοποιούνται μέσα υποστήριξης όπως ζώνες, τουβλάκια καθώς και ασκήσεις σε ζευγάρια ούτως ώστε να ενισχυθεί η κατανόησή σας και κάποιες θέσεις να είναι πιο προσβάσιμες.

Xρησιμοποιώντας τους ευφυής διαθέσιμους μηχανισμούς του σώματος, οι έμπειροι δάσκαλοί μας θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πιο βελτιωμένη σχέση μεταξύ νου και σώματος.

* Hatha Yoga – Foundations 1 κάθε Δευτέρα 18:00 – 19:20 με τον Βασίλη και κάθε Πέμπτη 18:30 – 19:50 με την Βασιλική 

 Hatha Yoga – Foundations 2

Οι τάξεις Foundations 2 έχουν ένα τέτοιο ρυθμό ώστε να μπορέσετε να αφομοιώσετε τις οδηγίες που δίνονται και έτσι η εισαγωγή σας σε ποιο προχωρημένες θέσεις να είναι πιο ομαλή. Εδώ θα μάθετε με λεπτομέρεια τις αρχές της ευθυγράμμισης, πώς λειτουργεί το σώμα και τις φιλοσοφικές πτυχές τις πρακτικής της Yoga. Θα κάνετε πρακτική την κλασική σειρά θέσεων αλλά και δημιουργικές παραλλαγές του “χαιρετισμού στον ήλιο”.

Θα προετοιμαστείτε κατάλληλα για ανάστροφες θέσεις και στηρίξεις, όπως στήριξη στο κεφάλι, κατακόρυφο και άλλες προχωρημένες ισορροπίες στα χέρια. Είναι σημαντικό να έχετε μια καλή κατανόηση του επιπέδου Foundations 1, καθώς και των αρχών της ευθυγράμμισης. Αυτή η τάξη απευθύνεται σε μαθητές που θέλουν να εξελίξουν την πρακτική τους σε ένα πιο προχωρημένο επίπεδο.

* Hatha Yoga – Foundations 2 κάθε Παρασκευή 17:00 – 18:20 με την Χριστίνα

Anusara Yoga Elements 

Σε αυτή την τάξη, οδηγός μας είναι οι αρχές ευθυγράμμισης της Anusara Yoga, στις οποίες εμβαθύνουμε για να μάθει κάποιος τα στοιχειώδη στην εφαρμογή τους, με σκοπό να μπούμε σε πιο πολύπλοκες asana, αλλά και για να μπορέσουμε να βιώσουμε πιο βαθιά την κάθε θέση.

Ο δρόμος της Yoga είναι ένας δρόμος συνειδητότητας και ελευθερίας και σε αυτόν θέλουμε να συναντάμε τους μαθητές.

Η Anusara Yoga αποτελεί ένα εξευγενισμένο σύστημα της Hatha Yoga το οποίο βοηθά τον ασκούμενο μέσα από ευφυείς/ καθολικές αρχές ευθυγράμμισης, να βρει δύναμη και ελευθερία σε σώμα και νου.

Το μάθημα φιλοδοξεί να σας προσφέρει χώρο και χρόνο για να αναπνεύσετε και να κινηθείτε με πρόθεση και να λειτουργήσει ως ενθύμηση της καλύτερης εκδοχής του εαυτού σας, ως έμπνευση για δημιουργική ζωή.

Θα χρησιμοποιήσουμε τις τεχνικές της hatha yoga – asana, pranayama, bandhas – αλλά και την ταντρική φιλοσοφία, αξιοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο αυτή διευρύνει το πεδίο της πρακτικής, για να συμπεριλάβει κάθε πτυχή της ζωής.

* Anusara Yoga Elements κάθε Δευτέρα 09:00 – 10:20 & Τετάρτη 19:30 – 20:50 με τον Κωνσταντίνο & κάθε Τρίτη 19:00 – 20:20 με την Χριστίνα

Anusara Yoga 2

Οι συγκεκριμένες τάξεις είναι μεσαίου επιπέδου και περιλαμβάνουν όρθιες και καθιστές θέσεις, στροφές, οπίσθιες κάμψεις, αντεστραμμένες θέσεις (όπως στήριξη κεφαλής ή κατακόρυφο) καθώς και στηρίξεις στα χέρια.

Προτείνεται σε μαθητές με μια καλή βάση στη yoga, που έχουν κατανόηση των αρχών ευθυγράμμισης και επίγνωση του σώματός τους.

Είναι κατάλληλες για τους μαθητές που θέλουν να προχωρήσουν την πρακτική τους πιο βαθιά, σε ένα επόμενο επίπεδο. Προτείνεται τουλάχιστον ένας χρόνος εμπειρίας στην άσκηση της Yoga.

* Anusara Yoga 2 κάθε Δευτέρα 19:30 – 20:50 και κάθε Τετάρτη 09:00 – 10:20 με τον Κωνσταντίνο 

Anusara Yoga 2 +

Οι τάξεις αυτές δίνουν έμφαση στον συνδυασμό όλων των κατηγοριών asanas, όπως απαιτητικές στηρίξεις στα χέρια, αντεστραμμένες θέσεις και βαθιά backbends, συνδυασμένες κάθε φορά σε δυναμική δημιουργική ροή ώστε να κάνει πιο απαιτητική αλλά και βαθύτερη την πρακτική σας.

Προτείνεται σε προχωρημένους μαθητές ή και δασκάλους, με καλή κατανόηση στη χρήση των αρχών ευθυγράμμισης, που μπορούν να κάνουν Urdhva Danurasana (γέφυρα) και Adho Mukha Vrksasana (στήριξη στα χέρια) με ελάχιστη ή και καθόλου υποστήριξη.

* Anusara Yoga 2+ κάθε Παρασκευή 09:00 – 10:20 με τον Κωνσταντίνο 

Hatha Yoga – Chakra Yoga Flow 

Στην αρχαία παράδοση υπάρχει πολλές φορές το στοιχείο του μετα-φυσικού. Αυτό δηλαδή, που είναι πέρα από ό,τι αντιλαμβανόμαστε ως φυσικό κόσμο.

Τα Τσάκρας είναι ένα από αυτά τα μετα-φυσικά στοιχεία. Πώς μπορούμε όμως μέσα από την πρακτική μας να κατανοήσουμε και να αισθανθούμε στο φυσικό μας σώμα τι είναι Τσάκρα;

Κάθε ενεργειακό κέντρο (chakra) συνδέεται και επηρεάζει όργανα – μέλη του σώματος ενώ παράλληλα καθρεφτίζει το νοητικό και συναισθηματικό μας κόσμο.

Ας ανακαλύψουμε μαζί μέσα από αυτή την τάξη, πώς μπορούμε να συνδεθούμε με όλη αυτή την πληροφορία και να αισθανθούμε πώς οι μεταφυσικές αυτές ιδέες μιας αρχαίας παράδοσης, όπως η Yoga, λειτουργούν για μας σήμερα.

* Hatha Yoga – Chakra Yoga Flow κάθε Τετάρτη 18:00 – 19:20 με τον Ασημάκη 

Yin – Yang Yoga 

Η ζωή μας είναι μια μόνιμη εναλλαγή ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, τη δράση και την αδράνεια.

Κάθε μια από αυτές τις φάσεις / στιγμές έχει διαφορετικές ποιότητες.

Πώς μπορούμε να ωφεληθούμε μέσα από τις διαφορετικές αυτές ενέργειες; Πώς είναι το σώμα, η ανάσα, η σκέψη όταν υπάρχει κίνηση και πώς όταν υπάρχει ακινησία;

Μαζί, είτε τώρα ξεκινάτε το ταξίδι σας στη Yoga είτε έχετε κάποια εμπειρία, θα ανακαλύψουμε τις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητές μας σε διαφορετικές συνθήκες.

* Yin – Yang Yoga κάθε Παρασκευή 18:30 – 19:50 με τον Ασημάκη 

Vinyasa Flow 

Όλα είναι ροή. Τα γεγονότα, το σύμπαν, η ζωή μας διαρκώς αλλάζουν και κινούνται αδιάλειπτα μέσα μας, γύρω μας, δίπλα μας.

Στην Yoga υπάρχει η ιδέα της Vinyasa Krama, μια πρακτική που έχει συνεχόμενη ροή και εξέλιξη, όπως συμβαίνει και στη ζωή μας. Η λέξη vinyasa μπορεί να μεταφραστεί ως «τοποθετώ με σειρά και με συγκεκριμένο τρόπο» ενώ η λέξη krama αποδίδεται ως «αδιάκοπα από την αρχή ως το τέλος».

Τίποτα δεν είναι αποκομμένο από το πριν και το μετά. Όλα είναι μία συνέχεια…

Μία συνέχεια που μπορεί να ακολουθήσει όλους σας, ακόμη κ όσους δεν είχαν την εμπειρία γνωριμίας με τη γιόγκα στο παρελθόν.

Ελάτε για να γνωρίσουμε τη φιλοσοφία της vinyasa krama, να επικεντρωθούμε στη σωστή ευθυγράμμιση και να μάθουμε να συνδέουμε την κάθε αναπνοή, με την κίνηση και την πρόθεσή μας.

Κορυφαίος σκοπός είναι να συνδεθούμε με την αλληλουχία των πραγμάτων και να αφεθούμε στη μαγεία της πρακτικής που είναι η ίδια η ζωή.

* Vinyasa Flow κάθε Πέμπτη 20:00 – 21:20 με την Στέλλα 

“Happy Hour” Hatha Yoga – All Levels με 6€

Σας δίνουμε την δυνατότητα σε ποικιλία ωρών, μόνο με 6€ ανά μάθημα να “πιείτε” το νέκταρ που προσφέρει η πρακτική της γιόγκα. Ελάτε να βάλουμε μαζί  περισσότερη ενέργεια, καλή διάθεση και Χαρά στη ζωή μας!

Αυτές οι τάξεις απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα ασκουμένων. Κάθε φορά διδάσκει διαφορετικός δάσκαλος, είτε πιο έμπειρος είτε πιο νέος στο μονοπάτι της διδασκαλίας, που έχει εκπαιδευτεί με τα υψηλά στάνταρ  του εκπαιδευτικού προγράμματος του Bhāvanā Yoga.

* Κάθε Τρίτη στις 20:30 – 21:50, κάθε Πέμπτη στις 17:00 – 18:20 και κάθε Σάββατο (όταν δεν υπάρχει event) 10:30 – 11:45 

Hatha Yoga All Levels – Community Class με 8

Αυτές οι τάξεις γίνονται κάθε Σάββατο με εναλλασσόμενο δάσκαλο και θεματική πρακτική. Είναι κατάλληλες για όλα τα επίπεδα ασκουμένων.

* Κάθε Σάββατο στις 12:00 – 13:30. Δείτε τις προγραμματισμένες τάξεις ΕΔΩ.

Kundalini Yoga

Η Kundalini Yoga περιέχει ενεργές και παθητικές πρακτικές με συγκεκριμένες στάσεις (asana-based kriyas), αναπνοές (pranayama) και διαλογισμούς που στοχεύουν στη βελτίωση της λειτουργίας όλου του οργανισμού (νευρικό σύστημα, αδένες, διανοητικές ικανότητες, chakras), στην ανάπτυξη της επίγνωσης και της συνειδητότητας, στην αποδοχή του εαυτού, στην ενδυνάμωση του χαρακτήρα για προσωπικές αλλαγές και στη βελτίωση της σωματικής και πνευματικής υγείας.

Η Kundalini Yoga εστιάζει στη σωστή διαχείριση της ενέργειας και των ενεργειακών σημείων (chakras), και ασχολείται με το διαλογισμό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πρακτική της yoga.

* Special Kundalini Yoga μαθήματα περιλαμβάνονται κάθε μήνα στο πρόγραμμά μας

Δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων ΕΔΩ.