Γιατί να κάνεις yoga αμέσως μετά τη δουλειά

Μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά η πρώτη μας σκέψη είναι να πάμε σπίτι και να βουλιάξουμε στον καναπέ, χάνοντας το υπόλοιπο της ημέρας μας. Αν αυτό μετατραπεί σε καθημερινότητα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να νιώθουμε όλο και χειρότερα.

Η yoga σαν είδος άσκησης είναι κατάλληλη για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ειδικά όμως, όταν συνδυαστεί αμέσως μετά την δουλειά μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ευεξία και ζωντάνια, ώστε να μπορούμε να χαρόμαστε την κάθε ημέρα.

Συγκεκριμενα κάνοντας yoga μετά την δουλειά:

– Ξεπιάνεται το σώμα
Συνήθως είτε της πολύωρης ορθοστασίας, είτε λόγω καθιστικής δουλειάς, έχουμε λανθασμένη στάση σώματος όταν δουλεύουμε. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε δυσφορία και πόνους σε διάφορα σημεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Φανταστείτε να επιστρέφετε σπίτι χωρίς αυτή την αίσθηση, αλλά νιώθοντας όμορφα μέσα στο σώμα σας.

– Καθαρίζει ο νους
Ό,τι δουλειά κι αν κάνουμε, ο νους μας υπερφορτώνεται με πληροφορίες, ενώ η πολύωρη χρήση υπολογιστή και κινητού θολώνει την σκέψη μας. Κάνοντας yoga αμέσως μετά τη δουλειά, καθαρίζουμε και ξεκουράζουμε τον νου μας. Έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε τη μέρα μας, πιο δημιουργικά και να είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά και ουσιαστικά με τους φίλους και την οικογένειά μας.

– Επαναφορτίζεται η ενέργεια

Πολύ συχνά μέσα στην καθημερινότητα ξοδεύουμε την ενέργειά μας στην εργασία μας και νιώθουμε άτονοι και εξαντλημένοι κατά τον προσωπικό μας χρόνο. Η yoga έχει επιπλέον την ιδιότητα να “γεμίζει τις μπαταρίες μας” χαλαρώνοντας το σώμα, αποδεσμεύοντας κούραση και ένταση και μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης ή όπως αλλιώς ονομάζεται της «ορμόνης του στρες».

Με άλλα λόγια, η yoga μπορεί να προσφέρει στον σύγχρονο άνθρωπο την ισορροπία που χρειάζεται ώστε να ζει μια γεμάτη, παραγωγική και ευτυχισμένη ζωή.

, , ,

Comments are closed.