Θέμα Μαρτίου – Αποτοξίνωση: Ένα δώρο για τον νου & το σώμα

Η Άνοιξη έφτασε και μαζί της ήρθε η κατάλληλη στιγμή να προσφέρουμε στον οργανισμό μας ένα καλό «καθάρισμα» από τις ατασθαλίες του Χειμώνα.

Σας καλούμε να κάνουμε μαζί αυτή την προσπάθεια, που ως στόχο έχει να αποκαλυφθεί ο πιο όμορφος Εαυτός μας.

Τα «δώρα» της αποτοξίνωσης

Η νηστεία, αποτελεί συνειδητή αποτοξίνωση και είναι μια αρχαία πρακτική που συναντάται σε διάφορες θρησκευτικές, πολιτισμικές και διατροφικές παραδόσεις των ανθρώπων. Από αρχαιοτάτων χρόνων έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί τα οφέλη της στη υγεία, τόσο την σωματική όσο και την πνευματική.

dieta-oczyszczajaca-452257-article Κάνοντας συνειδητή αποτοξίνωση, δίνουμε την ευκαιρία στο σώμα μας να συντηρήσει την ζωτική του ενέργεια, καθώς αυτή δεν ξοδεύεται για την πέψη βαριάς τροφής, αλλά ανακατευθύνεται εξ ολοκλήρου στην ίασή του, μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, του νευρικού και του ενδοκρινικού συστήματος.

Σε πνευματικό επίπεδο υπερβαίνουμε τους εθισμούς μας και αποκτάμε πειθαρχία. Καθώς το μυαλό, καθαρίζει και η πνευματική συνειδητότητα δυναμώνει, είμαστε σε θέση να συγκεντρωθούμε σε ό,τι είναι σημαντικό και να βάλουμε σε εφαρμογή τους στόχους που μπορούν να βελτιώσουν την ζωή μας.

Στο τέλος της αποτοξίνωσης αισθανόμαστε πιο υγιείς, πιο ξεκούραστοι, απαλλαγμένοι από περιττό βάρος, γεμάτοι ενέργεια και θέληση.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αποκτάμε την επίγνωση και τον έλεγχο του τι μπαίνει στο σώμα μας και αυτό είναι το πρώτο βήμα προς μία ποιοτικότερη καθημερινότητα.

Διατροφή που θεραπεύει

Ακολουθώντας τα λόγια του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, «φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας» μία ωφέλιμη δίαιτα αποτοξίνωσης βασίζεται κυρίως στα εποχικά και μη επεξεργασμένα προϊόντα.

Χυμοί, φρέσκα φρούτα, σούπες, ωμά ή βρασμένα λαχανικά, ροφήματα με βότανα και άφθονο, καθαρό νερό βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες συμβάλλοντας ιδιαίτερα στον καθαρισμό και στην αποφόρτιση του συκωτιού, στην βελτίωση του μεταβολισμού και στην ξεκούραση των εσωτερικών οργάνων.

Σε δεύτερο επίπεδο, καθαρίζοντας τον οργανισμό από τα τοξικά στοιχεία προκαλούμε συναισθηματική και πνευματική ανάταση. Αντί για κόπωση αισθανόμαστε ζωντάνια, αντί για αδράνεια κίνητρο, ενώ τα θρεπτικά συστατικά λειτουργούν ως καύσιμα και για τον εγκέφαλο χαρίζοντάς μας οξυδέρκεια, διαύγεια και καλύτερη μνήμη.

Yoga και Αναπνοή

Οι αρχές της Yoga βοηθούν το σώμα μας να βρεθεί σε ένα πιο «καθαρό περιβάλλον» και να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. health-and-spirituality

Ειδικά αυτό τον μήνα στο Bhāvanā Yoga ο προσανατολισμός των ασκήσεων και η διαδοχή τους,  είναι επιλεγμένη, ώστε μέσω της πρακτικής να ενισχύσουμε την διαδικασία απομάκρυνσης τοξινών από τα όργανά μας, τους μυς, τις αρθρώσεις μας και την αποβολή τους από την λέμφο.

Συμπληρωματικά, οι αναπνευστικές ασκήσεις (Pranayama), φέρνουν ηρεμία στο νου μας, εξισορροπούν την αρτηριακή πίεση και μέσω της σωστής πρόσληψης οξυγόνου, συμβάλλουν στην καθαρισμό του οργανισμού.

Αποτοξίνωση από ό,τι μας δεσμεύει

Η πρότασή που σας κάνουμε για αποτοξίνωση είναι ολοκληρωμένη και για τον λόγο αυτό περιλαμβάνει την απομάκρυνση από ό,τι μας φυλακίζει στην καθημερινότητά μας και αποτελεί παράγοντα στρες.

Ας εστιάσουμε στο να δημιουργήσουμε μια λιγότερο τοξική καθημερινότητα, κάνοντας όσο γίνεται μεγαλύτερη αποχή από συνήθειες που μας εγκλωβίζουν, όπως είναι η προσκόλληση στον υπολογιστή και στο κινητό, οι αρνητικές σκέψεις και οτιδήποτε στέκεται ως εμπόδιο στην προσωπική μας εξέλιξη.

Ο διαλογισμός είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στην επανεστίαση του νου σε ό,τι είναι σημαντικό, απομακρύνοντας τον «θόρυβο».

Η αποτοξίνωση από τα «τοξικά» συναισθήματα και σκέψεις παράλληλα με την σωματική αποτοξίνωση, θα λειτουργήσει ως επανεκπαίδευση του νου και του σώματος, εξασφαλίζοντάς μας ευεξία και μια καλύτερη ζωή.

Σας περιμένουμε στις τάξεις μας!

, , , , ,

Comments are closed.