Θέμα Φεβρουαρίου – Ευθυγραμμίζοντας τον νου με τις επιθυμίες μας

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στην τάξη για την πρακτική μας, ακούμε συνεχώς για την σημασία της σωστής ευθυγράμμισης.

Η σωστή ευθυγράμμιση μας προσφέρει δύναμη, σταθερότητα και επιτρέπει στο σώμα την καλύτερη δυνατή ροή ενέργειας σε όλα τα όργανα. Μέσα από την εξάσκηση, η ευθυγράμμιση μπορεί να εξελίξει την πρακτική μας.

Το θέμα μας αυτό τον μήνα, μας προτρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μεταφέρουμε την εμπειρία που βιώνουμε πάνω στον μικρόκοσμο του yoga mat και να την εφαρμόσουμε στην ζωή μας, στοχεύοντας στην ευθυγράμμιση του νου με τις επιθυμίες μας.

Κατά πόσο στην καθημερινότητά μας, οι σκέψεις, οι πράξεις και τα λόγια μας είναι συντονισμένα με τις επιθυμίες μας;

Το να γνωρίζουμε πού θέλουμε να φτάσουμε είναι καλό. Για να φτάσουμε όμως πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, που θα ευθυγραμμίσουν την πορεία μας με τον σκοπό μας.

Γιατί δεν το καταφέρνουμε πάντα αυτό;

Πώς λειτουργεί ο νους

Σύμφωνα με την Βρετανίδα Θεραπεύτρια Marisa Peer ο νους μας πάντα προσπαθεί να μας προσφέρει την πιο εύκολη λύση. Αυτό σημαίνει πως όταν αισθανόμαστε δυσφορία για κάτι, επειδή π.χ. είναι δύσκολο, θα μας κατευθύνει προς την εύκολη λύση, καθώς έχουμε την έμφυτη τάση να επιλέγουμε ό, τι μας είναι ευχάριστο και όχι επίπονο.

bhavanayogaΕπίσης ο νους μας πάντα μας προτρέπει να κάνουμε αυτό που μας είναι ήδη οικείο.

Το αποτέλεσμα είναι, να επιλέγουμε την ασφάλεια και να μην δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο. Με αυτή την επιλογή, δεν πετυχαίνουμε καμία αλλαγή και ή βελτίωση αν και γνωρίζουμε τα «θέλω» μας.

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως όταν δυσκολευόμαστε να κάνουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας, το κλειδί για να ξεκολλήσουμε από αυτή την κατάσταση είναι να απομακρυνθούμε από τις μέχρι τώρα συνήθειές μας και να δημιουργήσουμε άλλες.

Για να ευθυγραμμίσουμε επομένως τον νου με τις επιθυμίες μας θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε τα εξής:

  • Να οπτικοποιούμε στο μυαλό μας με λεπτομέρεια τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε. Έτσι θα χτίσουμε την απαραίτητη οικειότητα.
  • Να φανταζόμαστε συχνά και με λεπτομέρειες ότι ήδη έχουμε κατακτήσει τον στόχο μας. Έτσι θα ο νους μας θα εκπαιδευτεί στο να συνδέει την προσπάθεια που χρειάζεται, με θετικά συναισθήματα και σκέψεις, ωθώντας μας προς την δράση.

Can-10-Minutes-of-Meditation-Make-You-More-CreativeH yoga μας δείχνει τον τρόπο

Είτε ασχολείται κανείς καιρό με την yoga είτε είναι νέος σε αυτό το μονοπάτι, θα έχει αντιληφθεί πως τα οφέλη της είναι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Με την ευθυγράμμιση, το φυσικό μας σώμα μπορεί να φτάσει στο βέλτιστο των δυνατοτήτων του, στο ιδεώδες ανατομικό του αποτύπωμα. Αντίστοιχα η ευθυγράμμιση ενισχύει το “νοητικό μας σώμα” βοηθώντας μας έτσι να οργανώσουμε καλύτερα τις σκέψεις μας, ώστε να είμαστε πιο αποδοτικοί και να μειώσουμε το στρες . Επίσης έχοντας πλέον καθαρό νου, μπορούμε να αποκτήσουμε ουσιαστικότερη επαφή με τον εαυτό μας, να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να αναγνωρίσουμε τα «θέλω» μας.

Αυτή είναι η αρχή ώστε να βγούμε από την δική μας «ζώνη άνεσης» και να πραγματοποιήσουμε όλες εκείνες τις αλλαγές που θα μας φέρουν πιο κοντά στους στόχους μας.

Με αφορμή τα παραπάνω, η ομάδα του Bhāvanā Yoga σας προσκαλεί αυτό τον μήνα να κάνουμε μαζί πρακτική εφαρμογή της καλής ευθυγράμμισης πάνω στο mat. Κατακτώντας αυτόν τον στόχο, με την ίδια δύναμη και σταθερότητα ας διοχετεύσουμε την ενέργειά μας για να ευθυγραμμιστούμε, υιοθετώντας εκείνες τις συνήθειες και συμπεριφορές που θα μας κάνουν να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας.

Namaste

, , , ,

Comments are closed.