Πώς η Yoga βοηθά στην κατάκτηση των στόχων μας

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως η Yoga μπορεί να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει για την νέα χρονιά;

Για να καταλάβουμε πώς γίνεται αυτό, ας δούμε πρώτα τους βασικούς λόγους για τους οποίους συνήθως δεν καταφέρνουμε να πετύχουμε όσα έχουμε αποφασίσει στην αρχή κάθε νέου έτους.

Αρχικά, μόλις ξαναμπούμε στην ρουτίνα και στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, είναι πολύ πιθανό πως θα παραμελήσουμε να αφιερώσουμε ουσιαστικό χρόνο στον εαυτό μας και να κάνουμε πράγματα οφέλιμα για εμάς. Όταν το σώμα καταπονείται και ο νους κουράζεται, τότε αισθανόμαστε δυσφορία, έλλειψη ενέργειας και απουσία κινήτρου.  Το αποτέλεσμα είναι να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από τα πραγματικά μας “θέλω” και από όσα έχουμε ανάγκη να βάλουμε στη ζωή μας ώστε να την κάνουμε πιο χαρούμενη και γεμάτη νόημα.

Η yoga έχει την ικανότητα να θεραπεύει το σώμα αξιοποιώντας τις δυνατότητές του και να διορθώνει την κακή στάση, χαρίζοντας στον ασκούμενο ελευθερία κινήσεων. Νιώθοντας καλά μέσα στο ίδιο μας το σώμα, αποκτούμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και ανακτάμε ενέργεια και αυτοπεποίθηση στην καθημερινότητά μας.

Στη συνέχεια, επειδή όταν το σώμα κάνει κάτι το μυαλό ακολουθεί, η yoga χρησιμοποιεί το σώμα ως εργαλείο για να φέρει στην επιφάνεια τις βαθύτερες μας ανάγκες. Αυτό γίνεται επειδή επιτυγχάνεται η σύνδεση μεταξύ νου και σώματος. Αποφορτισμένοι από τις σωματικές και εσωτερικές εντάσεις, η yoga μας οδηγεί μέσα από την χαλάρωση και την αυτοσυγκέντρωση σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο αυτογνωσίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Yoga αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα άσκησης που υπερβαίνει τα όρια στης σωματικής βελτίωσης. Μέσα από την πρακτική μαθαίνουμε πώς να ζούμε καλύτερα στην σύγχρονη καθημερινότητα, πώς να αντιμετωπίζουμε με θετικότητα τη ζωή και πώς να αντλούμε έμπνευση από όσα μας περιβάλλουν.

Το αποτέλεσμα είναι πως έχοντας αποκτήσει καθαρότερη σκέψη και ικανότητα εστίασης στις πραγματικές μας ανάγκες, μπορούμε να βάζουμε στόχους και να τους κατακτούμε χωρίς να “χανόμαστε στη διαδρομή”.

Γνωρίζοντας πολύ καλά το παραπάνω, εδώ στο Bhāvanā Yoga έχουμε σχεδιάσει με προσοχή τα μαθήματά μας ώστε να σας φέρουν σε επαφή με τους στόχους σας. Έχοντας πάντα κάποιο θέμα στο οποίο εστιάζουμε κατά την άσκηση, ο δικός μας στόχος μας είναι να σας εμπνέουμε αδιάκοπα και να σας προκαλούμε να ξεπερνάτε τα όριά σας.

, , , , ,

Comments are closed.