Το Γράψιμο ως Άσκηση για να γίνουμε πιο Ευγνώμονες

Όπως εξηγούμε και στο θέμα του μήνα η Ευγνωμοσύνη αποτελεί βασικό συστατικό για την ευτυχία και επιτυχία στη ζωή μας.

Η άσκηση που σας προτείνουμε παρακάτω, έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να εστιάσετε σε όλους τους λόγους που έχετε για να νιώθετε ευγνωμοσύνη και αποτελεί ευκαιρία για ενσυνείδηση.

Η γιορτινή περίοδος που διανύουμε αυτή τα στιγμή, είναι ιδανική για να ξεκινήσει κανείς την συστηματική καταγραφή των λόγων που έχει για να νιώθει ευγνωμοσύνη.

Η Άσκηση

  • Ένα απλό σημειωματάριο που θα διατηρείτε δίπλα από το κρεβάτι σας είναι το μόνο που χρειάζεστε. Η στιγμή που έχετε τελειώσει την ημέρα σας και είστε έτοιμοι να ξεκουράσετε σώμα και νου παίρνοντας δυνάμεις για την επόμενη ημέρα είναι η ιδανική για την καταγραφή όσων σας κάνουν να νιώθετε ευγνωμοσύνη. Αφιερώστε τουλάχιστον 15 λεπτά τη φορά και γράψτε με το χέρι προσηλωμένοι στην άσκηση.
  • Μια απλή λίστα με πρόσωπα, καταστάσεις, εμπειρίες, υλικά αγαθά για τα οποία είστε ευγνώμονες είναι ό, τι πρέπει για το ξεκίνημα.
  • Στη συνέχεια εστιάστε σε ένα μόνο άτομο για το οποίο νιώθετε την μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη που υπάρχει στη ζωή σας. Αναλύστε τι σημαίνει για εσάς αυτό το άτομο, τι ρόλο παίζει στη ζωή σας, γιατί είναι τόσο σημαντικό για εσάς.
  • Διαλέξτε ένα άτομο από τη λίστα σας και γράψτε του ένα γράμμα, στο οποίο θα του εξηγείτε τους λόγους για τους οποίους το εκτιμάτε και τι έχετε μάθει από αυτό. Δεν χρειάζεται να μοιραστείτε μαζί του το γράμμα παρά μόνο εάν το θέλετε.
  • Ήρθε η ώρα να εστιάσετε στον εαυτό σας. Ξεκινήστε να εκφράζετε γιατί είστε ευγνώμονες που είστε ζωντανοί.
  • Παραμένοντας στον εαυτό σας καταγράψτε τις δεξιότητες, τα ταλέντα και όλα όσα έχετε πετύχει. Κάποια μπορεί να είναι απλά και μικρά όπως το να βάλετε σε τάξη το σπίτι σας, να ξεκινήσετε κάτι που πάντα θέλατε κτλ.
  • Τώρα είναι η στιγμή για να καταγράψετε όλα όσα σας ενοχλούν στη ζωή σας. Στη συνέχεια προσπαθήστε να τα δείτε με θετικό τρόπο.

Τα παραπάνω αποτελούν τα βήματα για να ξεκινήσετε να βάζετε την ευγνωμοσύνη στη ζωή σας, με στόχο να την κάνετε καλύτερη, πιο χαρούμενη, γεμάτη ευεξία και ισορροπία νου και σώματος.

Εμείς είμαστε πάντα εδώ, όποτε το επιλέξετε, για να σας βοηθήσουμε.

Πηγή: https://www.yogajournal.com/yoga-101/7-ways-to-start-a-gratitude-journaling-practice?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=story1&utm_campaign=DailyInspiration_11282017#gid=ci021a740a300024b8&pid=drinking-tea-peaceful

, , , ,

Comments are closed.