Θέμα Νοεμβρίου – “Γίνε καλλιτέχνης! Κάνε την ζωή σου έργο τέχνης “

Είμαστε οι δημιουργοί των εμπειριών μας. Κάθε σκέψη, λέξη, πράξη είναι μία δημιουργία που εμείς αποφασίζουμε να γεννηθεί την δεδομένη στιγμή. Χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε. Η ζωή μας είναι ένας καμβάς που περιμένει από εμάς να αποκτήσει περιεχόμενο.

Με άλλα λόγια είμαστε οι καλλιτέχνες που με τα χέρια μας πλάθουμε τη ζωή μας.

Η ίδια η τέχνη άλλωστε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Δεν αφορά λίγους και εκλεκτούς. Η ανάγκη για δημιουργία ζει μέσα μας.

Ας σκεφτούμε επομένως την ζωή ως το ωραιότερο έργο τέχνης που μπορούμε να φτιάξουμε. Όπως ο καλλιτέχνης επιλέγει το θέμα, την τεχνοτροπία, τα χρώματα και τα πινέλα του, έτσι και εμείς συνεχώς καλούμαστε να κάνουμε επιλογές για τις σχέσεις μας, τις επιθυμίες μας, την συμπεριφορά μας και τις πράξεις μας. Κάθε επιλογή έχει διαφορετικό αποτέλεσμα πάνω στον καμβά μας και το σύνολο των επιλογών συνθέτει το έργο μας.

Ως ανήσυχοι και εμπνευσμένοι καλλιτέχνες οφείλουμε να πειραματιζόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι για να εμπλουτίσουμε το δημιούργημά μας χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες, ανθρώπους, απόψεις και εμπειρίες. Η Τέχνη είναι πειραματισμός. Αν κάτι δεν μας βγαίνει, μπορούμε πάντα τον καμβά μας να τον ξεκινήσουμε από την αρχή.

4527Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να θυμόμαστε ότι φτιάχνουμε το έργο μας ώστε να εκφράζει προσωπικά εμάς. Όσο κι αν θαυμάζουμε «το έργο» κάποιου άλλου, δεν έχει νόημα να χάνουμε τον εαυτό μας. Παρατηρώντας επομένως όσα συμβαίνουν γύρω μας ενσωματώνουμε αυτά που μας ταιριάζουν, δίνοντάς τους την προσωπική μας σφραγίδα.

Κάνοντας την ζωή μας ένα έργο τέχνης, σημαίνει ότι μετέχουμε σε μια διαδικασία συνεχούς εξέλιξης παίρνοντας συνεχώς νέα μαθήματα, βελτιώνοντας τις τεχνικές μας και αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας. Σημαίνει επίσης ότι δίνουμε σάρκα και οστά στο όραμά μας.

Αν και όλο αυτό είναι κάτι που συμβαίνει φυσικά, έχει μεγάλη σημασία όταν συνειδητά μάθουμε να αντιμετωπίζουμε την ζωή μας σαν έργο τέχνης.

Φανταστείτε αν κάθε πρωί πριν σηκωθούμε από το κρεβάτι σκεφτόμασταν πως άλλος ένας άδειος καμβάς υπάρχει μπροστά μας και μέχρι το βράδυ θα είναι γεμάτος. Τι επιλογές θα κάναμε τότε; Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι κάτι που να μας γεμίζει ικανοποίηση και χαρά;

Ας βάλουμε επομένως αυτό τον μήνα στόχο να αντιληφθούμε τον εαυτό μας ως καλλιτέχνη και να ξεκινήσουμε να δίνουμε την μορφή που εμείς θέλουμε στο έργο μας, δηλαδή τη ζωή μας.

Είναι στο χέρι μας λοιπόν να κάνουμε τη ζωή μας έργο Τέχνης για να προσελκύσουμε ό,τι επιθυμούμε.

Πάρτε για παράδειγμα το παρακάτω βίντεο όπου ένα μικρό ψάρι μέσα στον τεράστιο ωκεανό, καταφέρνει να δημιουργήσει με μόνο εργαλείο τα πτερύγιά του ένα σχέδιο εντυπωσιακό και ακριβές, ένα έργο τέχνης, απλά για να προσελκύσει το ταίρι του.

Εμπνευστείτε για τις δικές σας δυνατότητες,

, , , ,

Comments are closed.