Πώς η Yoga καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση

Όσοι έχουν ασχοληθεί με την Yoga, είτε σε μεγάλο βαθμό είτε σε μικρότερο, έχουν βιώσει οφέλη όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά.

Μία από τις πολλές θετικές αλλαγές που μπορεί να φέρει η Yoga στη ζωή μας, είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής μας.

Ας δούμε με ποιους τρόπους το πετυχαίνει αυτό:

  • Σου μαθαίνει να προσέχεις τον εαυτό σου

Για να χτίσουμε αυτοπεποίθηση πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε και να καταλάβουμε τον εαυτό μας. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής στη Yoga μαθαίνουμε πράγματα για εμάς, εντοπίζουμε τα θέλω και τις ανάγκες μας και καλλιεργούμε μια στάση κατανόησης. Έτσι αντί να ασκούμε κριτική, αρχίζουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να του προσφέρουμε πράγματα που θα τον κάνουν να βελτιωθεί.

  • Σου διδάσκει την ευγνωμοσύνη

Η Yoga σου μαθαίνει να εκτιμάς αυτό που έχεις και αυτό που είσαι τη δεδομένη στιγμή. Η προσήλωση σε ό,τι δεν έχουμε πετύχει ακόμα διαλύει την αυτοπεποίθηση και μας αποπροσανατολίζει από τους στόχους μας.

  • Σου δείχνει πώς να εξελιχθείς

Η Yoga είναι ένα αδιάκοπο ταξίδι αυτοβελτίωσης. Είτε πρόκειται για την φυσική μας κατάσταση, είτε για την καλλιέργεια της ενσυνείδησης, είτε για την κατανόηση όλων όσων μας περιβάλλουν το αποτέλεσμα είναι ότι θα αρχίσει να σου αρέσει ο εαυτός σου και θα αισθάνεσαι καλά μέσα στο ίδιο σου το σώμα.

  • Σου εμπνέει την αποδοχή

Από την πρώτη στιγμή στους χώρους του στούντιο βρίσκεσαι  σε μία κοινότητα που σε αποδέχεται όπως είσαι. Χωρίς ίχνος ανταγωνιστικότητας συνδέεσαι με όλους τους ανθρώπους που κάνεις πρακτική μαζί τους. Ο ίδιος ο δάσκαλος σε καθοδηγεί χωρίς κριτική και σε βοηθά να ανακαλύψεις τις δικές σου δυνάμεις. Μέσα από την αποδοχή που δέχεσαι ενισχύεται η αυτοπεποίθησή σου και μαθαίνεις να αποδέχεσαι και εσύ με τη σειρά σου τους άλλους.

, , , ,

Comments are closed.