Οι δάσκαλοι του Bhāvanā περιγράφουν τις νέες τάξεις

Γεμάτη ιδέες και ενέργεια η ομάδα του Bhāvanā Yoga υποδέχεται την νέα σεζόν με εμπλουτισμένο πρόγραμμα μαθημάτων.

Οι δάσκαλοί μας, δίνουν την περιγραφή και τον στόχο της κάθε τάξης, για να διαλέξετε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας.

new_pic_Konstantinos– Anusara Yoga – Ultimate strength 1/2 με τον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη – Δευτέρα 20:00 – 21:15

Πρέπει συνεχώς να προκαλούμε τον εαυτό μας για να δούμε τις αλλαγές που επιδιώκουμε. Όταν κάτι φαίνεται πολύ δύσκολο, θυμηθείτε πώς αυτός είναι ένας τρόπος για να ανακαλύψετε την πραγματική δύναμη που κρύβεται μέσα σας.

Σκεφτείτε αυτή την τάξη σαν ένα διασκεδαστικό ταξίδι ανακάλυψης όλων των διαφορετικών τρόπων που μπορείτε να εφαρμόσετε, ώστε να ωθήσετε τα όρια της δυναμικής και στατικής δύναμης του σώματός σας.

Μέσα από την έξυπνη χρήση της βιομηχανικής και με έμφαση στη χρήση των αρχών ευθυγράμμισης της  Anusara Υoga, θα σας βοηθήσω να αποκτήσετε δύναμη και σταθερότητα σε όλο σας το σώμα.

Πρόκειται για ένα μάθημα που βασίζεται στο συνδυασμό asana, pranayama και της ενσυνείδησης (mindfulness) αναμειγμένες με όμορφη φιλοσοφία.

Ετοιμαστείτε!

– Gentle & Therapeutic 1/2 με τον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη – Τρίτη 17:00 – 18:15

Στόχος αυτής της τάξης είναι να διδάξει το σώμα σας πώς να βρει το βέλτιστο ανατομικό του σχέδιο. Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν την ελαστικότητά τους, το εύρος των κινήσεών τους και την κινητικότητα των αρθρώσεών τους.

Η ελαστικότητα παίζει μεγάλο ρόλο σε κάθε είδος δραστηριότητας καθώς ανοίγει νέους δρόμους στο σώμα μας, για νέες κινήσεις. Ειδικά όσοι ζείτε μια καθημερινότητα χωρίς πολλή σωματική δραστηριότητα, η τάξη αυτή είναι ιδανική, επειδή θα σας βοηθήσει να αποβάλετε την ένταση και θα σας παρέχει θεραπευτική ανακούφιση, που επίσης θα σας βοηθήσει στην πρόληψη των τραυματισμών.

Στην τάξη μου κάνω χρήση των κλασικών στάσεων της Yoga σε συνδυασμό με τις δυνατές, θεραπευτικές αρχές της Anusara Yoga. Να είστε επίσης προετοιμασμένοι να δουλέψουμε κάνοντας χρήση αξεσουάρ όπως μπλοκ, μπάλες και κυλίνδρων (foam rollers) που θα σας βοηθήσουν και θα υποστηρίξουν το σώμα σας καθώς θα θεραπεύεται και θα απελευθερώνεται από κάθε ενόχληση.

Με λίγη προσοχή και επιμονή, θα δείτε βελτίωση στην ελαστικότητά σας και αύξηση του εύρους των κινήσεών σας κατά την καθημερινότητά σας.

– Anusara Yoga – Ultimate elasticity 2 με τον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη – Τετάρτη 20:00 – 21:15

Υπάρχουν σημεία στο σώμα μας που για χρόνια είναι σφιγμένα εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος, των καθημερινών δραστηριοτήτων και του τρόπου ζωής που κάνουμε.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυσκαμψία, τον περιορισμό της κίνησης, την γήρανση των ιστών, μας κάνει να αισθανόμαστε πόνο και ενοχλήσεις, ενώ παράλληλα εμποδίζει την απόδοσή μας τόσο στην Yoga όσο και σε άλλες σωματικές δραστηριότητες.

Το παραπάνω προκαλείται από την αφυδάτωση των ιστών, οι οποίοι χάνουν την ελαστικότητά τους πρώτα επιφανειακά και στη συνέχεια σε βάθος σε όλο μας το σώμα.

Η τάξη αυτή έχει ως στόχο να επικεντρωθεί και να δουλέψει στις γραμμές του συνδετικού ιστού και στην περιτονία (fascia) ώστε να πετύχουμε την ελαστικότητα και την σταθερότητα στην κίνησή σας. Αυτό στη συνέχεια θα σας κάνει να αποκτήσετε ελαστικότητα τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Είναι γνωστό άλλωστε πως όταν το Σώμα κάνει κάτι το Μυαλό ακολουθεί. «Η κίνηση δημιουργεί συναίσθημα».

Ετοιμαστείτε να προχωρήσετε σε καινούργιους, δυναμικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε καλύτερα κατά την καθημερινότητά σας και τις αγαπημένες σας δραστηριότητες!

vasilis-mavromatis-2– Hatha Yoga Foundations 1 με τον Βασίλη Μαυρομμάτη – Δευτέρα 18:30 – 19:45

Ο άνθρωπος είναι μία βιοενεργειακή οντότητα. Αυτό πρεσβεύουν οι βασικές αρχές της Yoga αλλά και της ομοιοπαθητικής θεραπευτικής τέχνης που εξασκώ.

Η ενέργεια βρίσκεται παντού μέσα μας, τόσο στο φυσικό μας σώμα όσο και στο πνεύμα μας. Όλα είναι νους.

Στα μαθήματα θα δούμε πώς μία όμοια δύναμη επιφέρει βελτίωση στην ήδη υπάρχουσα. Σταδιακά θα ανακαλύψουμε νέες δυνατότητες του σώματος και πώς αυτό λειτουργεί.

Μέσα από την συχνή πρακτική θα ενισχύσουμε την δύναμη στο φυσικό μας σώμα και σε συνδυασμό με την σωστή αναπνοή θα καταφέρουμε την βελτίωση της κινητικότητας και της στάσης του σώματος.

Ο ρυθμός που έχει αυτό το μάθημα θα σας δώσει χρόνο ώστε να κατανοήσετε τόσο την σωστή ευθυγράμμιση των θέσεων (asanas), όσο και την τεχνική των αναπνοών.

Όσοι δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία στην Yoga ελάτε να χτίσουμε μαζί γερά θεμέλια.

IMG_0053(1)Dynamic Hatha Yoga 1/2 με την Βασιλική Δημητροπούλου – Δευτέρα & Πέμπτη 17:00 – 18:15

Ο κορμός αποτελεί το κέντρο του σώματός μας. Τον πυρήνα μας. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η δύναμη σχεδόν για κάθε θέση (asana) στη Yoga.

Στο μάθημα Dynamic Hatha Yoga μέσα απο μια σειρά στάσεων και ασκήσεων θα ενεργοποιήσουμε αυτή τη δύναμη από μέσα προς τα έξω.

Μαζί θα ενδυναμώσουμε τον πυρήνα και θα δείτε σιγά – σιγά την πρακτική σας στη Yoga να βελτιώνεται, ενώ θα καταφέρετε να κάνετε ασκήσεις, που ίσως πριν σας φαινόταν δύσκολες και απαιτητικές.

Στόχος είναι το τρίπτυχο Δύναμη – Ισορροπία – Έλεγχος κορμού να ενεργοποιηθεί και να βελτιωθεί ταυτόχρονα. Κάθε Δευτέρα θα δίνουμε έμφαση στο Core Awakening ενώ κάθε Πέμπτη στο Core Stability.

Σας περιμένω για να «βάλουμε μπροστά» την εσωτερική κινητήριο δύναμη που έχετε μέσα σας.

  • Dynamic Hatha “Core Awakening “1/2 κάθε Δευτέρα 17:00 – 18:15

Το μάθημα του Core Awakening επικεντρώνεται στην “αφύπνιση” και στην ενεργοποίηση του κορμού μέσα από μια σειρά θέσεων και ασκήσεων βασισμένων στις Αρχές της Anusara Yoga.

Η συνειδητότητα και η αφύπνιση  είναι μια από τις ποιότητες που διδάσκει η  Hatha Yoga. Μέσα από την ενδυνάμωση του πυρήνα θα καταφέρετε να βιώσετε την συνειδητότητα, τόσο στο φυσικό σώμα όσο και στο πνεύμα.

Παρακολουθώντας αυτό το μάθημα θα νιώσετε τον πυρήνα του σώματός σας να ξυπνά, να δυναμώνει και θα αισθανθείτε την αλλαγή σε κάθε θέση που κάνατε μέχρι σήμερα.

Είναι το κλειδί για να βελτιώσετε κινητικά και λειτουργικά το σώμα σας, καθώς επίσης και να πετύχετε θέσεις που μέχρι τώρα μπορεί να σας φαίνονταν δύσκολες.

  • Dynamic Hatha Yoga “Core Stability”  1/2 κάθε Πέμπτη 17:00 – 18:15

Σκοπός αυτού του μαθήματος είναι η ενδυνάμωση και η σταθεροποίηση του κορμού.

Μαζί θα δούμε πώς μέσα απο μια σειρά θέσεων ισορροπίας και σταθερότητας ενεργοποιούνται οι σταθεροποιητές μύες του σώματος , οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για την αφύπνιση και την βαθιά ενδυνάμωση του κορμού.

Η σταθεροποιήση είναι το βασικό συστατικό σχεδόν σε όλες τις θέσεις της Yoga και αυτό ακριβώς έχει ως στόχο να σας διδάξει η τάξη μου.

Με τον καιρό θα δείτε την πρακτική σας να βελτιώνεται , το σώμα σας να δυναμώνει και το πνεύμα σας να βρίσκει την ισορροπία και την σταθερότητα που χρειάζεται.

21442923_10154892451646918_226632474_n– Vinyasa Flow 1/2 & 2 με την Στέλλα Σαμαρτζή – Τρίτη & Πέμπτη 20:30 – 21:45

Όλα είναι ροή. Τα γεγονότα, το σύμπαν, η ζωή μας διαρκώς αλλάζουν και κινούνται αδιάλειπτα μέσα μας, γύρω μας, δίπλα μας.

Στην Yoga υπάρχει η ιδέα της Vinyasa Krama, μια πρακτική που έχει συνεχόμενη ροή και εξέλιξη, όπως συμβαίνει και στη ζωή μας. Η λέξη vinyasa μπορεί να μεταφραστεί ως «τοποθετώ με σειρά και με συγκεκριμένο τρόπο» ενώ η λέξη krama αποδίδεται ως «αδιάκοπα από την αρχή ως το τέλος».

Τίποτα δεν είναι αποκομμένο από το πριν και το μετά. Όλα είναι μία συνέχεια…

Μία συνέχεια που μπορεί να ακολουθήσει όλους σας, ακόμη κ όσους δεν είχαν την εμπειρία γνωριμίας με τη γιόγκα στο παρελθόν.

Σας περιμένω να γνωρίσουμε τη φιλοσοφία της vinyasa krama, να επικεντρωθούμε στη σωστή ευθυγράμμιση και να μάθουμε να συνδέουμε την κάθε αναπνοή, με την κίνηση και την πρόθεσή μας.

Κορυφαίος σκοπός είναι να συνδεθούμε με την αλληλουχία των πραγμάτων και να αφεθούμε στη μαγεία της πρακτικής που είναι η ίδια η ζωή.

Christina_karkania_photo– Anusara Yoga “Elements” 1/2 με την Χριστίνα Καρκανιά –Τρίτη & Πέμπτη 19:00 – 20:15 & Παρασκευή Πρωί 09:00 – 10:15

Ο δρόμος της Yoga είναι για μένα δρόμος συνειδητότητας και ελευθερίας και σε αυτόν θέλω να συναντάω τους μαθητές.

Το μάθημα φιλοδοξεί να σας προσφέρει χώρο και χρόνο για να αναπνεύσετε και να κινηθείτε με πρόθεση και να λειτουργήσει ως ενθύμηση της καλύτερης εκδοχής του εαυτού σας, ως έμπνευση για δημιουργική ζωή.

Θα χρησιμοποιήσουμε τις τεχνικές της hatha yoga – asana, pranayama, bandhas – αλλά και την ταντρική φιλοσοφία, αξιοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο αυτή διευρύνει το πεδίο της πρακτικής, για να συμπεριλάβει κάθε πτυχή της ζωής.

Στην τάξη Anusara Yoga “Elements” oδηγός μας είναι οι αρχές ευθυγράμμισης της anusara yoga, στις οποίες θα εμβαθύνουμε, όχι μόνο για να μπούμε σε πιο πολύπλοκες asana, αλλά και για να μπορέσουμε να βιώσουμε πιο βαθιά κάθε θέση.

* Ανάλογα με το θέμα και τις θέσεις που θα εξερευνούμε, τις ανάγκες των ασκουμένων και την εποχή, ο ρυθμός της πρακτικής προσαρμόζεται. Παρόλα αυτά είναι απαραίτητη η προηγούμενη εξοικείωση με τις βασικές θέσεις και η επιθυμία για εμβάθυνση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Hatha Yoga Foundations 1 κάθε Τρίτη 9:00-10:15 & Τετάρτη 17:00-18:15

– Hatha Yoga Foundations 1-2 κάθε Πέμπτη 9:00-10:15

– Hatha Yoga Foundations 2 κάθε Παρασκευή  17:00 – 18:15

  Με την Muge Konuralp

Επικρατεί η άποψη πως η Yoga απευθύνεται σε νέους ανθρώπους με ευλύγιστα σώματα, αυτό όμως, απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Η τάξη μου είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την Yoga ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματότυπου.

Στόχος αυτής της τάξης είναι να διδάξει τα θεμέλια της Yoga, τους βασικούς όρους και την σωστή ευθυγράμμιση της κάθε θέσης (asanas) ώστε να κατανοήσουμε βαθύτερα τον σκοπό τους σε επόμενες, πιο προχωρημένες πρακτικές της Yoga.

Γιατί τα θεμέλια είναι τόσο σημαντικά; Επειδή είναι ουσιώδες να μάθει κανείς πώς να δημιουργεί μία δυνατή και ασφαλή σύνδεση μεταξύ του Σώματος και της Γης. Σταδιακά αυτό θα φέρει μία αίσθηση ενσυνείδησης (mindfulness) κατά την πρακτική σας, η οποία θα συμβάλει στο να μείνετε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό σας εαυτό, τόσο σε σωματικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Αυτή δεξιότητα θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο, τόσο για την πρακτική σας στη Yoga όσο και για την βελτίωση της καθημερινότητάς σας.

asimakis1– Chakra Journey 1/2 με τον Ασημάκη Φαλτάκα – Τετάρτη 18:30 – 19:45

Στην αρχαία παράδοση υπάρχει πολλές φορές το στοιχείο του μετα-φυσικού. Αυτό δηλαδή, που είναι πέρα από ό,τι αντιλαμβανόμαστε ως φυσικό κόσμο.

Τα Τσάκρας είναι ένα από αυτά τα μετα-φυσικά στοιχεία. Πώς μπορούμε όμως μέσα από την πρακτική μας να κατανοήσουμε και να αισθανθούμε στο φυσικό μας σώμα τι είναι Τσάκρα;

Κάθε ενεργειακό κέντρο (chakra) συνδέεται και επηρεάζει όργανα – μέλη του σώματος ενώ παράλληλα καθρεφτίζει το νοητικό και συναισθηματικό μας κόσμο.

Ας ανακαλύψουμε μαζί μέσα από αυτή την τάξη, πώς μπορούμε να συνδεθούμε με όλη αυτή την πληροφορία και να αισθανθούμε πώς οι μεταφυσικές αυτές ιδέες μιας αρχαίας παράδοσης, όπως η Yoga, λειτουργούν για μας σήμερα.

– Yin Yang Yoga 1/2 με τον Ασημάκη Φαλτάκα – Παρασκευή 18:30 – 19:45

Η ζωή μας είναι μια μόνιμη εναλλαγή ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, τη δράση και την αδράνεια.

Κάθε μια από αυτές τις φάσεις / στιγμές έχει διαφορετικές ποιότητες.

Πώς μπορούμε να ωφεληθούμε μέσα από τις διαφορετικές αυτές ενέργειες; Πώς είναι το σώμα, η ανάσα, η σκέψη όταν υπάρχει κίνηση και πώς όταν υπάρχει ακινησία;

Μαζί, είτε τώρα ξεκινάτε το ταξίδι σας στη Yoga είτε έχετε κάποια εμπειρία, θα ανακαλύψουμε τις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητές μας σε διαφορετικές συνθήκες.

*Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μαθημάτων εδώ: http://bhavanayoga.com/el/weekly-class-schedule-auto/

, , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.