Σπιτικές, θρεπτικές μάσκες για τα μαλλιά

Η θάλασσα και η άμμος έχουν ευεργετική επίδραση πάνω μας. Ωστόσο τα μπάνια, η ζέστη και κυρίως το αλάτι μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά μας. Η φύση μας δίνει τις πρώτες ύλες για να τα περιποιηθούμε αυτή την περίοδο που ταλαιπωρούνται.

  • Μέλι για ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά

    Ανακατεύουμε μισό φλυτζάνι μέλι, δύο κουταλιές ελαιόλαδο και έναν κρόκο αυγού. Απλώνουμε το μείγμα σε καθαρά, νωπά μαλλιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Το μέλι «κλειδώνει» την υγρασία και θα κάνει τα μαλλιά λαμπερά και απαλά. Την μάσκα αυτή μπορούμε να την κάνουμε μία φορά τον μήνα.
  • Μπύρα για όγκο και θρέψη

    Από παλιά είναι γνωστό πως η μπύρα είναι εξαιρετικό συστατικό για όμορφα μαλλιά. Ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι μπύρα την οποία έχουμε αφήσει για λίγες ώρες να ξεθυμάνει, με μία κουταλιά ηλιέλαιο και ένα αβγό. Εφαρμόζουμε πάντα σε καθαρά, νωπά μαλλιά και αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δεύτερη εβδομάδα και τα αποτελέσματά της φαίνονται άμεσα.

Τέλος αυτή την περίοδο καλό είναι να αποφύγουμε το πιστολάκι ή άλλες εφαρμογές που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα μαλλιά.

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.