Θέμα Ιουνίου – Ικανοποίηση

Το καλοκαίρι ήρθε και κοιτάμε πίσω μας τον χειμώνα που πέρασε. Ας νιώσουμε ικανοποίηση για όσα πετύχαμε, ακόμα κι αν δεν έγιναν όλα όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Έγιναν με τον ιδανικό τρόπο, για εκείνη τη στιγμή, με τα εφόδια που είχαμε στην διάθεσή μας.

Ας σταματήσουμε για μια στιγμή να κρίνουμε το παρελθόν, και να αγχωνόμαστε για το μέλλον – ας μείνουμε στο παρόν για να απολαύσουμε την εμπειρία του να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, το σημείο που βρισκόμαστε στην ζωή. Η κάθε στιγμή που ζούμε είναι μοναδική και αυτό που την ορίζει είναι η δική μας τοποθέτηση απέναντι της. Ας εκτιμήσουμε ό,τι είμαστε, όσα έχουμε.

Ο νους δεν ησυχάζει ποτέ: νέοι στόχοι, ορίζοντες, θέσεις, ιδέες. Άλλωστε, έτσι εξελισσόμαστε. Και αυτό είναι η ομορφιά της ζωής. Είναι όμως στο χέρι μας να βρούμε την εσωτερική ηρεμία και την δύναμη που χρειάζεται για να είμαστε ικανοποιημένοι με ό,τι είναι αυτό που έχουμε σε κάθε βήμα αυτής της πορείας. Να μην προσπαθούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι ικανοποιώντας αμέτρητες επιθυμίες, αλλά να αναπτύξουμε μια αίσθηση ικανοποίησης με την ζωή, όπως είναι, λατρεύοντας τα δώρα που υπάρχουν σε κάθε στιγμή, ευγνώμονες για ό,τι έρχεται στο δρόμο μας.

Αυτό το μήνα, η πρακτική μας θα εστιάσει στην απελευθέρωση από εκείνη την κατάσταση του νου που θέλει πάντα κάτι ακόμη – κάτι που λείπει. Στόχος μας να προσεγγίσουμε την ικανοποίηση, Santosha. Αυτήν την ικανοποίηση που δεν μας εφησυχάζει, αλλά μας επιτρέπει να είμαστε χαρούμενοι, ανά πάσα στιγμή.

Η τέλεια δράση τελικά είναι να κάνουμε την κάθε στιγμή το καλύτερο μπορούμε, ότι καλύτερο διαθέτουμε με “γεμάτη” καρδιά. Εάν έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούμε, μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Κάνουμε λοιπόν το καλύτερο που μπορούμε κάθε στιγμή. Επάνω σε αυτό χτίζουμε και αυτό είναι που μας μαθαίνει η γιόγκα μας κάθε φορά που ερχόμαστε στο στρωματάκι μας.

Σας περιμένουμε.

Namastè

Bhāvanā Yoga Family

, , ,

Comments are closed.