Θέμα Μαΐου – Η τέλεια δράση

Τέλεια δράση είναι εκείνη η δράση η οποία δημιουργεί τις συνθήκες που υποστηρίζουν και βοηθούν την δημιουργικότητα. Όταν λέμε δημιουργικότητα εννοούμε την εξοχότητα που προκύπτει από δράσεις οι οποίες έρχονται μέσα από βαθιά συνείδηση και καθαρότητα πνεύματος.

Εμείς οι άνθρωποι εκτελούμε δράσεις με τρεις βασικούς τρόπους. Τις σκέψεις μας, τις λέξεις μας και τις πράξεις μας. Αυτά τα τρία δεν έρχονται πάντα από “μέρος” που είναι ωφέλιμο και που βοηθά την εξέλιξη μας ή την εμφάνιση της “καλύτερης εκδοχής” του εαυτού μας.

Οι πρακτική της Yoga και όλες οι τεχνικές που χρησιμοποιεί είναι τα εργαλεία για να αλλάξει κάποιος ότι είναι αποθηκευμένο. Ότι είναι επαναλαμβανόμενο και γίνεται από συνήθεια και χωρίς επίγνωση. Αυτές είναι δράσεις που πραγματικά μας κρατούν πίσω και δεν μας εξελίσσουν. Η τέλεια δράση λοιπόν είναι εκείνη η επιδέξια επιλογή που θα δημιουργήσει καλύτερα αποτελέσματα αλλά και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του ατόμου.

“Yoga is skill in action”

– Bhagavad Gita

Yoga είναι η τελειοποίηση της δράσης. Yoga είναι να κανείς τα πάντα επιδέξια.

Όταν καταφέρουμε να πετύχουμε την τελειότητα σε μια δράση, τότε θα έχουμε τον τρόπο να κάνουμε κάθε δράση τέλεια. Να κάνουμε τα πάντα επιδέξια. Θέλει δουλειά σίγουρα. Είναι όμως μια ενδιαφέρουσα και αξιόλογη δουλειά. Είναι η παραγωγική και δημιουργική δουλειά που χρειάζεται να κάνει ο καθένας μας για να συμβάλει στην ομορφιά όλου του κόσμου. Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο ότι για να βελτιώσουμε τον κόσμο μας χρειάζεται να βελτιώσουμε πρώτα τον εαυτό μας.

Ελάτε αυτόν τον μήνα να τελειοποιήσουμε μαζί την ποιότητα όλων των δράσεων, σε σώμα, νου και πνεύμα. Τη βελτίωση όλων εκείνων των πτυχών του Εαυτού μας που θα κάνουν την καθημερινότητα πιο όμορφη.

Ξεκινάμε από το στρωματάκι της Yoga.

Namastè

Bhāvanā Yoga Family

Comments are closed.