Yoga & Detox

Γιατί Αποτοξίνωση?

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τελευταία, παρέχοντας πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις και ακόμη περισσότερα οφέλη για την υγεία μας.  Αυτό το πρόγραμμα αποτοξίνωσης   ακολουθεί τις αρχές της Yoga και της Ayurveda οι οποίες συγκεντρώνουν γνώση πολλών εκατοντάδων ετών και την σοφία που μας έχει προσφέρει η Μητέρα Φύση.

Χρησιμοποιούμε επίσης γνώση και πληροφορίες από σύγχρονες έρευνες και σπουδές, με στόχο να βοηθήσουμε και να μεταμορφώσουμε το σώμα και το μυαλό μας, να δημιουργήσουμε μία γερή βάση, ώστε να ακολουθήσουν θετικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που θα ακολουθήσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι κατάλληλο για όλους.

Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και εξισορροπητικό για όσους αισθάνονται βάρος, χρόνια κόπωση, πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις, και αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης και στρες.

Με ποιο τρόπο δουλεύει

Βασικά, υπάρχουν 2 ειδών λόγοι για να κάνουμε νηστεία. Μπορούμε να νηστέψουμε είτε για πνευματικούς, είτε για σωματικούς λόγους, και οι δύο είναι εξίσου καλοί και χρήσιμοι.

Πνευματικά, η νηστεία μας βοηθάει να υπερβούμε τον εθισμό μας, και την προσκόλληση μας στο φαγητό και να συνειδητοποιήσουμε, ότι ο άνθρωπος σαν οργανισμός δεν ζει και εξελίσσετε απλά επειδή τρώει, αλλά από το πως τρώει. Το μυαλό, καθαρίζει και η πνευματική συνειδητότητα ενδυναμώνει. Απελευθερωμένος από το να πρέπει να ικανοποιήσει την πνευματική του πεινά, ο άνθρωπος, μπορεί να στρέψει την προσοχή του  στο να θρέψει το μυαλό και το πνεύμα.

Σωματικά, η νηστεία βοηθάει τον οργανισμό να αποτοξινωθεί και να καθαρίσει.

Η πλειονότητα των ασθενειών, προκύπτει από την αυτό-τοξικότητα του οργανισμού, και η νηστεία σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να δράσει ως θεραπεία με πολλαπλά οφέλη.

Δίνει επίσης στα όργανα του πεπτικού συστήματος, την δυνατότητα για την απαραίτητη ξεκούραση. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε προκειμένου να πετύχουμε την απαραίτητη αποτοξίνωση είναι η πρακτική της Yoga, η pranayama, ο διαλογισμός και η σωστή διατροφή.

Αυτά έχουν την δύναμη και την ικανότητα να αντιμετωπίσουν, οποιαδήποτε ανισορροπία του φυσικού και του συναισθηματικού σώματος.

Διατροφή – Αφήστε την φύση να δουλέψει για εσάς!

Η διατροφή έχει τεράστια επιρροή στο σώμα και στο μυαλό μας. Είμαστε το ‘αποτέλεσμα’ της τροφής μας και των σκέψεων μας.

Έχοντας επίγνωση της τροφής μας και συμβάλλοντας ενεργά στην απελευθέρωση των τοξινών από το σώμα μας, με νηστεία και άσκηση, κάνουμε το πρώτο βήμα, όχι μονό για καλύτερη υγεία, αλλά για την βελτιστοποίηση της γενικότερης λειτουργίας του οργανισμού και των επιπέδων της ενέργειάς μας.

Όταν το σώμα λειτουργεί συνεχώς σε ένα τοξικό εσωτερικό περιβάλλον, εξαιτίας του υψηλού στρες, και των επεξεργασμένων ουσιών (προϊόντα φαγητού), δημιουργείται η ιδεώδες κατάσταση για την ανάπτυξη ανεπιθύμητων  βακτηριδίων, βλεννωδών ιστών και φλογώσεων.

Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών θα σας κάνει να νιώσετε ένα αίσθημα ευεξίας και καθαρότητας.

Πλήρης σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, η διατροφή αυτή θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να αποβάλλει ότι το περιττό και τοξικό και αυτό γιατί η διατροφή που θα ακολουθήσουμε βασίζεται στην αλκαλικότητα των τροφών, συμβάλλοντας έτσι ιδιαίτερα στον καθαρισμό/την αποφόρτιση του συκωτιού.

Το μενού μας θα περιλαμβάνει χυμούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, σούπες, βρασμένα λαχανικά ή ελαφρώς μαγειρεμένα στον ατμό, ροφήματα με βότανα και καθαρό νερό!!!

Αυτό το πρόγραμμα αποτοξίνωσης  θα προσφέρει  πάρα πολλά οφέλη στον οργανισμό σας και θα συμβάλλει στην ξεκούραση όλων των οργάνων που είναι υπεύθυνα για τον καλό μεταβολισμό των τροφών!

H άσκηση – Yoga

Οι ασκήσεις (asana) στην yoga που θα κάνουμε και η διαδοχή τους, είναι ειδικά επιλεγμένη, ώστε μέσω της πρακτικής να ενισχύσουμε την διαδικασία απομάκρυνσης τοξινών και ότι περιττού, από τα όργανά μας, τους μυς, τις αρθρώσεις μας, και την αποβολή τους από την λέμφο.

Αναπνευστικές Ασκήσεις – Pranayama

Οι αναπνευστικές ασκήσεις (Pranayama), είναι ο πιο καλός μας σύμμαχος, όταν επιθυμούμε να φέρουμε την ηρεμία στο νου μας.

Χρησιμοποιώντας την αναπνοή σας, θα νιώσετε ασφαλής, γειωμένοι, καθ’ όλη την διάρκεια της αποτοξίνωσης που θα ακολουθήσουμε.

Η γιογική αναπνοή, θα σας χαρίσει ανανέωση και ηρεμία!!

Διαλογισμός

Η πρακτική του διαλογισμού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη, στην διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων, και στην απελευθέρωση του νου.

Θα σας βοηθήσει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των σκέψεων και των συναισθημάτων σας, και να τα αντιμετωπίζετε χωρίς άρνηση και χωρίς προσκόλληση σε αυτά!

Η πρακτική και η τεχνική στην οποία θα εστιάσουμε σε αυτό το retreat, θα μας βοηθήσει στην απομάκρυνση των αρνητικών και ‘τοξικών’ συναισθημάτων που μας βαραίνουν και που δεν αφήνουν το σώμα και το πνεύμα μας να εξελιχθεί.

 

Το Ημερήσιο Πρόγραμμα

Η ημέρα μας θα ξεκινάει πριν την ανατολή του Ηλίου. Αυτήν την ώρα, η φύση είναι ήρεμη και το μυαλό μας πιο ξεκούραστο! Η  ιδανική στιγμή για τον πρωινό μας διαλογισμό.

Η Πρακτική μας θα περιλαμβάνει Asana, Διαλογισμό, αναπνευστικές ασκήσεις (Pranayama) και τεχνικές καθαρισμού (Kriyas)

H πρωινή μας πρακτική θα είναι πιο δυναμική για να προκαλέσουμε εσωτερική θερμότητα και να συμβάλλουμε στην αποτοξίνωση του σώματος μέσω του ιδρώτα, ενώ η απογευματινή μας πρακτική θα είναι ένα απολαυστικό χαλαρωτικό μάθημα με θεραπευτική προσέγγιση.

Μεταξύ των τάξεων θα υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος, ο οποίος συνίσταται να αξιοποιηθεί για ξεκούραση και καλύτερη εναρμόνιση σώματος και πνεύματος.

Προετοιμασία

Προκειμένου να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του Σαββατοκύριακου, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μία διατροφή που θα βοηθήσει το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες.

Θα υπάρχει καθοδήγηση επίσης για το πώς μπορείτε να συνεχίσετε την διαδικασία αποτοξίνωσης και αφού τελειώσει το retreat μας, ώστε να βιώσετε μία ολοκληρωμένη εμπειρία αποτοξίνωσης και καθαρισμού του οργανισμού σας.

Συγκεκριμένες οδηγίες και πλάνο θα σας δοθούν με την δήλωση συμμετοχής.

Προσέλευση

Η άφιξη ορίζεται από τις 12:00 με τις 15:00 το αργότερο. Η πρώτη συνάντηση θα είναι την Παρασκευή το απόγευμα στις 16:00 για να συζητήσουμε το πρόγραμμα της πρακτικής που θα ακολουθήσουμε το Σαββατοκύριακο και στις 17:00 θα είναι η πρώτη τάξη Yoga. Θα ακολουθήσει δείπνο στις 19:30

Τι να περιμένετε από αυτό το Detox Yoga Retreat

Το Σαββατοκύριακο αυτό θα σας προσφέρει ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από τις συνήθειες τις καθημερινότητας. Θα μάθετε επίσης απλές τεχνικές, που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας. Έτσι θα αποκαθιστάτε και θα τονώνετε τον οργανισμό σας όποτε το έχει ανάγκη.

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης θα δράσει σαν μία επανεκπαίδευση του σώματος και του μυαλού σας, προκειμένου να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο επίπεδο υγείας και ζωτικότητας.

Σας περιμένω!

Registration

Δηλώστε συμμετοχή τώρα στο Ανοιξιάτικο Yoga & Detox Retreat με τον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη!

In order to Register, please fill in all the fields in this application. Once the application is received we will contact you in return to inform you about the payment procedure that needs to be followed. Note that Registration is valid and complete οnly after the down payment is received.
  • Personal Information

    All information is strictly confidential and will be used only by Bhavana Yoga Center.
  • Requests, Health Concerns, etc
  • Almost done!

    Please note that sending E-mail is our way of contacting you for issues that concern changes in our weekly class program, new classes openings, workshops, seminars and upcoming retreats. Your address neither will be sold nor used for any other reason.

Comments are closed.