Θέμα Δεκεμβρίου – Η Καλοσύνη είναι Μεταδοτική

Καθώς είμαστε έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε το 2016, στρεφόμαστε προς τα μέσα και κάνουμε έναν απολογισμό. Ξεχωρίζουμε τα σημαντικά απο τα ασήμαντα. Τί σηματοδότησε μια όμορφη μέρα; Τί θέλουμε να ενισχύσουμε έτσι ώστε να υποδεχτούμε το νέο έτος με ευημερία;

Παρατηρούμε ότι οι δύσκολες στιγμές γίναν πιο ανάλαφρες όταν κάποιος στάθηκε γεμάτος καλοσύνη κοντά μας & όταν εμείς σταθήκαμε σε άλλους χωρίς να αποζητούμε κάτι σε αντάλλαγμα.

Γιατί οι πιο ευχάριστες στιγμές είναι αυτές που η καλοσύνη πηγάζει απο μέσα μας!

Συνειδητοποιούμε ότι όταν η δράση μας ξεκινά απο την καρδιά, όταν η πρόθεση είναι αγνή και γεμάτη καλοσύνη τότε η μέρα μας και η μέρα όλων αυτών που ήρθαμε σε επαφή, γίνεται πιο όμορφη.

Γιατί η καλοσύνη έχει μια μαγική ιδιότητα – είναι μεταδοτική! Eίναι μεταδοτική και έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ατομικά και συλλογικά.

Επιλέγουμε να κλείσει αυτή η χρονιά με καλοσύνη. Επιλέγουμε αγάπη, μη-βια και κατανόηση. Eπιλέγουμε να μοιράσουμε γύρω μας το καλό, να γίνουμε ένα παράδειγμα καλοσύνης. Επιλέγουμε να δρούμε απο την καρδιά, όχι επειδή μπορούμε, αλλά επειδή θέλουμε. Επιλέγουμε να ανοίξουμε μονοπάτια που θα κάνουν την ζωή μας καλύτερη!

Στα σανσκριτικά η λέξη “ahimsa”, συμβολίζει την την μη-βια, το σεβασμό και τελικά την καλοσύνη προς όλους. Είναι ένας απο τους θεμελιώδης λίθους της φιλοσοφίας της yoga και μια ιδέα που θα εξετάσουμε αναλυτικά στις τάξεις μας. Συγχρόνως, θα εξασκήσουμε το πώς μπορεί η δράση μας να πηγάζει απο την καρδιά, να είναι αγνή και γεμάτη καλοσύνη.

Αυτόν τον μήνα ελάτε να θέσουμε έναν κοινό στόχο – να μην αφήσουμε κανέναν να φύγει απο κοντά μας χωρίς πρώτα να χαμογελάσει! Σας περιμένουμε κοντά μας!

Bhāvanā Yoga Family

Namastè

Comments are closed.