7 Τρόποι να Ενισχύσετε την Prana

Πώς να αυξήσετε και να ενισχύσετε την ζωτική σας ενέργεια:

  1. Διαλέξτε φρέσκο-μαγειρεμένα και βιολογικά γεύματα

Όπως όλοι έχουμε ακούσει, είμαστε ό,τι τρώμε. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, η Prana είναι αποθηκευμένη σε υγιεινές, φρέσκες τροφές, και ως εκ τούτου, τα φρέσκο-μαγειρεμένα γεύματα θα αυξήσουν φυσικά την Prana. Αντίθετα τα επεξεργασμένα τρόφιμα θεωρούνται «νεκρά» τρόφιμα. Όχι μόνο μειώνουν την υγιή Prana, αλλά και επιστημονικά αποδεδειγμένα μειώνουν τη πεπτική μας φωτιά, φράζουν τα κανάλια μας και δημιουργούν τοξίνες στο σώμα.

  1. Ξεκουραστείτε καλά

Χωρίς τον κατάλληλο ύπνο και χαλάρωση, το σώμα και το μυαλό δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν στο υψηλότερο δυναμικό τους. Ο σωστός ύπνος δεν είναι μόνο το πόσες, αλλά περιλαμβάνει και το ποιές ώρες κοιμόμαστε. Κρατώντας ένα υγιές, συνεπές πρόγραμμα ύπνου διατηρούμε μια υγιή Prana και υψηλή ποιότητα ζωής.

  1. Εκφράστε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας

Συσσωρευμένα συναισθήματα τείνουν να αποθηκεύονται στο σώμα μας, προκαλώντας τελικά μπλοκαρίσματα. Τα μπλοκαρίσματα αποτελούν μια σημαντική αιτία διαταραχής της Prana. Ξεκινήστε να γράφετε ημερολόγιο, κάντε διαλογισμό, μιλήστε με έναν σύμβουλο ή θεραπευτή, ή με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Εκφραστείτε μέσα απο τη τέχνη ζωγραφίζοντας, παίζοντας μουσική ή χορεύοντας.

  1. Κάντε μια βόλτα στη Φύση

Μια βόλτα στη φύση κάθε εβδομάδα θα έχει θετική επίδραση στην εξισορρόπηση της Prana. Ακόμα και αν ζείτε σε μια περιοχή που η φύση δεν είναι τόσο προσιτή, δοκιμάστε να ξυπνήσετε νωρίς για μια πρωινή βόλτα. Γύρω στις 6 το πρωί ο αέρας είναι πιο ήρεμος και φρέσκος και η βόλτα αυτή μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

  1. Να ασκείστε τακτικά

Η άσκηση έχει πολλά και ζωτικής σημασίας οφέλη για την υγεία, τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό μας. Συμβάλλει στην σωστή οξυγόνωση, στην καλή κυκλοφορία του αίματος, στην πέψη και στην αποτοξίνωση, διεργασίες απαραίτητες για την υγιή Prana. Μειώνει το στρες και φέρνει σε ισορροπία τον νου. Φυσικά λέγοντας άσκηση, σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε πολύ έντονη και απαιτητική. Η γιόγκα είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεμπλοκάρετε το σώμα, και να προωθήσετε την ελεύθερη ροή της πρανικής ενέργειας.

  1. Pranayama

Όταν φέρνετε τη προσοχή σας στην αναπνοή, βελτιώνετε την ποιότητα της αναπνοής σας, και ως αποτέλεσμα προσλαμβάνετε περισσότερο οξυγόνο. Το υψηλό επίπεδο οξυγόνου στο αίμα έχει συνδεθεί με αυξημένη πνευματική διαύγεια, μείωση του στρες, και μια γενική αίσθηση ευημερίας. Βρείτε μια στιγμή διαύγειας και χαλάρωσης και φέρτε την προσοχή σας στην αναπνοή σας.

  1. Διαλογισμός

Ο διαλογισμός βοηθά να ξεκαθαρίσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, και να αυξήσουμε τα επίπεδα επίγνωσης: δύο απαραίτητα στοιχεία για την επίτευξη μιας υγιής ζωτικής ενέργειας. Δεν χρειάζονται πολλές ώρες διαλογισμού για να δούμε θετικές αλλαγές στην ποιότητα της ζωής μας. Δοκιμάστε να αφιερώνετε 5-15 λεπτά πρακτικής διαλογισμού κάθε πρωί ή πριν τον ύπνο.

Comments are closed.