“Το Θέμα της Πρακτικής μας για τον Οκτωβρίο: H Αφθονία”

Αφθονία

“Η αφθονία δεν είναι στόχος. Δεν είναι τελικός προορισμός. Είναι απλά η αρχή.”

Φθινόπωρο πια! Στα τέλη του Σεπτεμβρίου μπήκαμε επίσημα στην εποχή που χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες και πιο εμφανείς μεταβολές στην φύση.

Είναι η εποχή που έχουμε τη μεγαλύτερη και πιο πλούσια συγκομιδή σε καρπούς, αφού φύση μας προσφέρει άφθονα τα δώρα της ώστε να έχουμε έναν καλό χειμώνα! Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα!

Υπάρχει και η μικρή εικόνα βέβαια. Στην μικρή εικόνα ανήκουν τα παράπονα που συχνά ακούμε, “πάει το καλοκαίρι”, “πάει η ξενοιασιά και οι διακοπές”, “τα κεφάλια μέσα” κλπ. Πως λοιπόν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε αυτόν τον διάλογο εσωτερικά και να συντονιστούμε με την μεγάλη εικόνα? Μια απάντηση είναι, με την αφθονία που υπάρχει πάντα στην φύση!

Εάν αυτό που βιώνουμε στο περιβάλλον μας ή και μέσα μας διαρκώς είναι παράπονα για το τι λείπει δημιουργούμε ακόμα μεγαλύτερο κενό και έλλειψη. Είναι μια καλή ιδέα να ξεκινήσουμε αναγνωρίζοντας αυτά που έχουμε και μας είναι διαθέσιμα ήδη.

Η αφθονία μας δίνει μεγαλύτερη και πιο ευρεία εικόνα για τα πράγματα! Η αφθονία ως σκεπτικό είναι απλά η αρχή για να βιώνεις πλούτο και ουσία στην ζωή. Είναι θεμελιώδης αρχή για να δημιουργήσεις “πλούτο” στις σχέσεις, στην οικογένεια, στην δουλειά και γενικά σε όλους τους τομείς της ζωής.

Αναπόφευκτα ο τρόπος που ζούμε και οι ανάγκες της καθημερινότητα μας περιορίζουν τις σκέψεις μας σε πράγματα τα οποία μας απασχολούν περισσότερο. Έτσι ξεχνάμε πόσα άλλα πράγματα είναι διαθέσιμα σε εμάς την ίδια στιγμή και δεν βλέπουμε τη μεγαλύτερη “άφθονη” εικόνα για την πραγματικότητα. Χρειάζεται άσκηση και εκπαίδευση στο να μπορείς να βλέπεις αυτήν την ευρεία εικόνα και να μην παγιδεύεσαι στην επιφανειακή οπτική των πραγμάτων. Χρειάζεται δουλειά για να δεις πόσα είναι πραγματικά διαθέσιμα σε εσένα!

Αντιστρέφοντας την στενή οπτική σε μια ευρεία και άφθονη οπτική μπορείς να φέρεις περισσότερο “πλούτο” και νόημα στην ζωή σου!

Και που μπορείς να το μάθεις με πολύ καλό και ουσιαστικό τρόπο?Επάνω στο στρωματάκι σου κάνοντας την πρακτική σου! Το μαθαίνεις εκεί και το μεταφέρεις σε όλες τις εκφράσεις ή τομείς της ζωής.

Ελάτε αυτόν τον μήνα να δουλέψουμε μαζί μαθαίνοντας πως να βλέπουμε αρχικά την μεγάλη εικόνα σε όλα τα πράγματα!

Namaste

Bhavana Yoga Team

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.