Θέμα Ιουλίου : Tapas & η Δύναμη της Δέσμευσης

 Αγαπητοί Φίλοι,

 Τον Ιούλιο η πρακτική μας θα είναι αφιερωμένη στα Tapas.

Η λέξη Τapas, προέρχεται από τη ρίζα της λέξης tap, που στα σανσκριτικά σημαίνει καθαρισμός- καύση.

Η παραδοσιακή της ερμηνεία είναι “πύρινη πειθαρχία”, η εστιασμένη, συνεχής δέσμευση που είναι αναγκαία για να κάψει τα εμπόδια που μας παρακωλύουν από το να βιώσουμε την πραγματική κατάσταση της γιόγκα: την ένωση με το σύμπαν. Είναι η έννοια που αναφέρεται στη διαδικασία μέσω της οποίας, μπορούμε να κρατήσουμε τους εαυτούς μας υγιείς, σωματικά και νοητικά, μέσω της βαθειάς εσωτερική κάθαρσης από όσα δεν χρειαζόμαστε.

Tapas δεν σημαίνει να μετανοήσουμε ή να επικρίνουμε τον εαυτό μας, αλλά να ανακαλύψουμε και να επανεξετάσουμε τους πραγματικούς μας στόχους και να προσπαθήσουμε με όλο μας το είναι να παραμείνουμε πιστοί σε αυτούς!

Ένας καλός τρόπος για να κατανοήσει κανείς την έννοια των tapas καλύτερα είναι να την σκεφτεί ως το αποτέλεσμα της προσπάθειας του για να πετύχει τους στόχους του: να μείνει πιστός στο να κάνει κάθε μέρα την πρακτική του, να καθίσει για διαλογισμό έστω και για μερικά λεπτά κάθε μέρα, να βρει την δύναμη να συγχωρέσει το παιδί του για χιλιοστή φορά ή να σταματήσει μία κακή συνήθεια που έχει για χρόνια.

Στην πορεία, και μέσω της συστηματικής πρακτικής, η έννοια Τapas, έχει την δυνατότητα να πάρει για τον καθένα μας άλλες διαστάσεις καθώς έχει την δύναμη να μεταμορφώσει την ζωή μας!

 Το σφίξιμο των δοντιών σε μια δύσκολη asana ή η διαχείριση με πειθαρχία μίας δύσκολης κατάστασης που πρέπει να ανταπεξέλθουμε, σιγά σιγά βλέπουμε πως είναι απλά ο δρόμος της κάθαρσης… Αυτός ο δρόμος ανοίγει ολοένα και περισσότερο μπροστά μας καθώς μαθαίνουμε να δουλεύουμε με τον εαυτό μας και να ακολουθούμε τους στόχους μας!

Δεσμευτείτε στο ραντεβού με το στρωματάκι σας, όσον πιο συχνά γίνεται! Ιδίως τώρα το Καλοκαίρι η πρακτική της Yoga, έχει πολλά οφέλη να μας προσφέρει και μας βοηθάει με τον καλύτερο τρόπο να μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας!

The best is yet to come to those who show the Power of Commitment!   

Σας περιμένουμε στις τάξεις μας.

Bhavana Yoga Team

Namaste

, , , , , , , , ,

Comments are closed.