Getting to know International Yoga Teacher and Activist Seane Corn

To Βhavana Yoga Center έχει την χαρά να φιλοξενεί την διεθνούς φήμης δασκάλα της yoga και γνωστή για το έργο της ακτιβίστρια Seane Corn.  H Seane Corn ξεχωρίζει για τον μοναδικό και γεμάτο έμπνευση τρόπο διδασκαλίας της και για το κοινωνικό έργο που επιτελεί παγκοσμίως.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την Seane Corn μέσα από ένα μοναδικό τριήμερο Yoga Workshop  13-15 Ιουνίου 2014,  με θέμα : “The Three Realms of Consciousness”.

Λίγα λόγια για την  Seane Corn:

 • Η Seane Corn είναι διεθνώς αναγνωρισμένη δασκάλα της Yoga
 • Ακτιβίστρια με σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο
 • 25 χρόνια μαθητίας στην Yoga
 • 18 χρόνια διδασκαλίας στην Yoga
 • Συν-ιδρύτρια του οργανισμού off the mat, into the world
 • Συμμετοχή σε 5 παγκοσμίου βεληνεκούς εκστρατείες κοινωνικής προσφοράς
 • Εθνική Yoga Ambassador για τον μη κυβερνητικό οργανισμό Youth Aids
 • Εμπνευστής του κινήματος Yoga Votes
 • 21 φορές εξώφυλλο περιοδικών
 • Δημιουργός 4 Best-Selling Yoga DVDs’
 • Μούσα της Nike, Lucy & Gaim
 • Δασκάλα Yoga πολλών γνωστών αστέρων της βιομηχανίας του θεάματος
 • Έχει συγκεντρώσει με την δράση της πάνω από 2,7 εκατομμύρια $ για την ενίσχυση κοινωνιών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης παγκοσμίως.

Περισσότερα στοιχεία για την διδασκαλία και το έργο της θα βρείτε στο άρθρο που ακολουθεί:

Τo 1987, και ενώ η νεαρή τότε Seane Corn εργαζόταν ως σερβιτόρα σε ένα café στο Manhattan, ο ιδιοκτήτης του την προσκάλεσε μία μέρα να συμμετάσχει στην πρώτη της τάξη yoga.

Αυτή ήταν η αρχή μίας μεγάλης Αγάπης! H  Seane ξεκίνησε να συμμετέχει σε μαθήματα yoga, μαθαίνοντας τις διάφορες asanas, κάνοντας διαλογισμό και μελετώντας τα αρχαία Ινδουιστικά κείμενα, και γρήγορα αισθάνθηκε μέσα σε αυτόν τον χώρο μοναδικά όμορφα και οικεία.

Καθώς το ενδιαφέρον της για την θεραπεία μέσω της yoga και την πνευματικότητα, άρχισε ολοένα να αυξάνεται, άρχισε να μελετάει σε βάθος διάφορες θρησκείες του κόσμου, όπως ο  Βουδισμός, παραδοσιακά ιερά τελετουργικά, στοιχεία του σαμανισμού,  καθώς και σύγχρονες θεραπείες αυτοθεραπείας, ενώ ανακάλυπτε όλο και πιο βαθιά τον εαυτό της μέσα από μεταμορφωτικά ταξίδια αυτογνωσίας…

Seane Corn in Athens 1Η Yoga άνοιξε πραγματικά μπροστά της έναν ολοκαίνουργιο τρόπο αντίληψης της τέχνης, της διατροφής, του ανθρωπισμού, της παγκόσμιας πολιτικής και της βοήθειας που μπορούμε να προσφέρουμε προς τους συνανθρώπους μας.

Μέσα από αυτόν τον νέο τρόπο ζωής, αισθάνθηκε  πιο γεμάτη και την κατέκλυσε η βαθιά επιθυμία να καθοδηγήσει και να εμψυχώσει και άλλους ανθρώπους, να γνωρίσουν και οι ίδιοι  βαθύτερα τον εαυτό τους… διαδραματίζοντας πιο ενεργό ρόλο στην κοινωνία, και συμβάλλοντας μέσα από τον τρόπο ζωής τους να γίνει ο κόσμος μας πιο καλός.

H Seane μετακόμισε στο Los Angeles το 1992  όπου ξεκίνησε την πορεία της ως δασκάλα. Διδάχτηκε κοντά σε έναν από τους πιο γνωστούς δασκάλους παγκοσμίως και πατέρα της Ashtanga yoga τον Sri K. Pattabhi Jois. Επίσης μαθήτευσε κοντά στην πολύ γνωστή ενεργειακή  ψυχολόγο Caroline Myss, Ph.D., και εξελίχθηκε  κοντά σε δασκάλους  yoga και πνευματικότητας όπως οι Maty Ezraty, Chuck Miller, Eddie Modestini. Ιδιαιτέρως  σημαντική υπήρξε η καθοδήγηση της Mona Miller, δασκάλας της επί 11 χρόνια. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που διδάχτηκε κοντά της, είναι η τεχνική της “shadow work” και πως μπορεί κανείς να διαχειριστεί τα συναισθήματα χωρίς να τα παρακάμπτει..

Το κομμάτι εκπαίδευσης στην Shadow Work”, είναι μέγιστης σημασίας  τόσο για την εξέλιξη της προσωπικής πρακτικής της Seane, όσο και για το σημαντικό έργο που επιτελεί μέσα από την διδασκαλία της.

Έχοντας συγκεντρώσει ένα πολύ δυνατό “πακέτο εργαλείων της Yoga” (yoga toolkit), η Seane δημιούργησε ένα μοναδικό και ολιστικό προσωπικό στυλ διδασκαλίας που της επιτρέπει, να μεταμορφώνει κάθε φορά ένα απλό μάθημα Yoga σε ένα υπέροχο ταξίδι αυτογνωσίας!

Η διδασκαλία της Seane εμβαθύνει εκτός από το επίπεδο της σωματικής άσκησης, εκεί όπου το πρακτικό στοιχείο συναντάει το μυστικιστικό (mystical) και χρησιμοποιεί την πρακτική της yoga σαν εργαλείο πνευματικής απελευθέρωσης και θεραπείας.

Είναι αυτή η εκλεπτυσμένη προσέγγισή της που  έφερε το πρόσωπο της Seane ως πρωτοσέλιδο σε πολλά περιοδικά, ως κεντρική φιγούρα σε πολλά ντοκιμαντέρ και οδήγησε στην επιμέλεια της προσωπικής της σειράς Yoga DVDs’.

Έγινε το πρόσωπο δεκάδων διαφημιστικών καμπανιών όπως η Nike, Lucy, Gaiam, φέρνοντας πιο κοντά το “health and wellness” ως τρόπο ζωής στο ευρύ κοινό .

Επί σειρά ετών έχει υπάρξει δασκάλα yoga για πολλούς γνωστούς αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος, όπως οι Madonna, Sting, Larry David, Nicole Kidman, Robert Downey Jr., John Cusack, Drew Barrymore και δεκάδες άλλες πολύ γνωστές προσωπικότητες.

Μέσω αυτής της ιδιαίτερα επιτυχημένης, επαγγελματικής της πορείας, μπόρεσε να αντλήσει τους πόρους για την χρηματοδότηση της βαθιάς της επιθυμίας, όπως του να υπηρετήσει το κοινό καθώς, και όσους χρίζουν ανάγκη υποστήριξης. Με μοναδικό τρόπο η Seane έχει μπορέσει να αξιοποιήσει την δύναμή της και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της Yoga και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης.      H Seane δραστηριοποιείται επί σειρά ετών, ως ακτιβίστρια για τον ιό του ΗIV/ AIDS, για τα δικαιώματα των Gay, καθώς και για μείζον περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το 2005 ανακηρύχτηκε ως Εθνικός Πρεσβευτής για το Youth AIDS, μαζί με την ηθοποιό και  Παγκόσμια Πρεσβευτή  Ashley Judd, και στην συνέχεια μετά από 2 χρόνια έγινε συν ιδρύτρια του οργανισμού Off the Mat, Into the World (http://www.offthematintotheworld.org)

Το Off the Mat είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης που καταρτίζει χιλιάδες yogis’,  ώστε να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τον βαθύτερο σκοπό τους καθως και να δραστηριοποιηθούν ως πρωτεργάτες μίας κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής.

Μέσω της δράσης του οργανισμού Off the Mat, η Seane έχει την δυνατότητα να φέρει σε πέρας σημαντικά βιώσιμα προγράμματα κοινωνικής εξέλιξης και αναμόρφωσης τοπικών κοινωνιών, τόσο στην Αμερική όσο και σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών των προγραμμάτων, περιλαμβάνονται η κατασκευή και η δημιουργία ενός οικολογικού κέντρου στην Ουγκάντα, η Μίκρο-χρηματοδότηση ενός προγράμματος στην Αιτή, ενέργειες περιορισμού της βίας σε συμμορίες εφήβων στο Ανατολικό Λος Άντζελες και η πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός κινήματος που λέγεται ‘Yoga Votes’. Το ‘Yoga Votes’, προτρέπει τους Αμερικανούς που ασχολούνται με την Υoga, να ψηφίζουν, σκεπτόμενοι και με σύνεση, έχοντας ως γνώμονα την βαθιά κοινωνική αλλαγή που η ψήφος τους μπορεί να επιφέρει.  (Yoga Votes: http://yogavotes.org/)

Η πρακτική της Yoga μας διδάσκει ότι είμαστε μία ενότητα, σώμα, μυαλό και πνεύμα– τόσο με τους ανθρώπους γύρω μας όσο και με τον κόσμο τον οποίο ζούμε και μοιραζόμαστε. Η διδασκαλία της Seane εμπεριέχει και πρεσβεύει βαθιά αυτήν την γνώση.

Ζει ακολουθώντας αυτήν την αλήθεια, μέσα από την προσωπική της πρακτική, το κοινωνικό της έργο και την καθοδήγηση που προσφέρει σε αμέτρητους yogis και ακτιβιστές, στην προσπάθειά τους να χαράξουν το δικό τους ταξίδι, αυτογνωσίας και προσωπικής θεραπείας, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο!

 «Η Seane Corn είναι μία δυναμική ηγετική προσωπικότητα, που έρχεται να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, να πυροδοτήσει και να εμπνεύσει ένα κίνημα αλλαγής»

Η προσέγγισή της είναι άμεση, έξω από τα καθιερωμένα και γεμάτη έμπνευση! Επιδέξια, καθοδηγεί κάθε φορά τους μαθητές της σε ένα ταξίδι της ψυχής. Η διδασκαλία της ενσωματώνει την χάρη και  την πυγμή ενός πνευματικού πολεμιστή, η ζωή της όλη είναι αφιερωμένη στη πρακτική της Yoga και την μοιράζεται με τους ανθρώπους. Η Seane κινητοποιείται από την διαρκή προσωπική της θεραπευτική πορεία, και οδηγείται από μία αδιάκοπη αίσθηση πνευματικού σκοπού και υπευθυνότητας.

 Κάθε στιγμή διδασκαλίας της, παρακινείται από την βαθύτερη επιθυμία να δημιουργήσει στον κόσμο την εν συναίσθηση, ότι μέσα από την προσωπική εξέλιξη οδηγούμαστε  σε μία συμπαντική  αλλαγή!

 Γνωρίστε περισσότερα για την Seane Corn : www.seancorn.com

seanecorn_flyer

, , ,

Comments are closed.