Μικρές Συμβουλές για τα οφέλη της άσκησης το Καλοκαίρι

Την Καλοκαιρινή περίοδο τείνουμε να μειώνουμε την συχνότητα και την ένταση της άσκησης που προσφέρουμε στο σώμα μας, ισχυριζόμενοι πολλές φορές ότι δεν μπορούμε να γυμναστούμε όσο θα θέλαμε λόγω ζέστης.

 Το Καλοκαίρι είναι αποδεδειγμένο όμως, ότι η άσκηση έχει πολλά οφέλη να μας προσφέρει!!

 Η Ζεστή ατμόσφαιρα ζεσταίνει και μαλακώνει τους μυς, και “ανοίγει” το σώμα επιτρέποντάς μας να ανακαλύψουμε περισσότερες από τις δυνατότητες που έχει το σώμα μας.

Σκεφτεστε με ποιον τρόπο θα μπορούσατε να απελευθερωθείτε από τα περιττά βάρη και τις τοξινες του χειμωνα?

 Η υψηλή θερμότητα που αναπτύσσετε στον σώμα μας κατά την διάρκεια της πρακτικής, διαστέλλει τους πόρους του δέρματος, και μέσω της αυξημένης εφίδρωσης επιτυγχάνεται σημαντική αποτοξίνωση.

 H πρακτικής της Yoga ενδυναμώνει το μυοσκελετικό μας σύστημα, παρέχοντας την τέλεια προετοιμασία για τα Καλοκαιρινά θαλάσσια σπορ που αρέσουν σε τόσους πολλούς.

 Συνδυάστε το πρόγραμμα σας στην Yoga με μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, και δείτε το σώμα σας να αλλάζει μέρα με την μέρα!

 Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει προτιμήστε να μην βαραίνετε τον οργανισμό σας, αλλά να τρώτε πολλά και μικρά γεύματα!

  Δοκιμάστε να εντάξετε στην διατροφή σας γευστικά, υγιεινά και δροσιστικά smoothie φρούτων και λαχανικών.

 Συνεχίστε την πρακτική σας καθόλη την διάρκεια του Καλοκαιριού, ακόμη και αν αυτή αποτελείται μόνο από ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα ασκήσεων που κάνετε στο σπίτι  σας ή στο μπαλκόνι σας κοιτώντας ένα  όμορφο ηλιοβασίλεμα… Καλό Καλοκαίρι :)

Comments are closed.